Hogy lehet kikapcsolni a hangerőszabályozásnál, hogy ne kelljen az FN gombot nyomni?
Az ATK általában ahhoz kell, hogy felismerje az összes FN funkciót.
Ha nálad minden FN kombináció működik, akkor szerintem nem kell ATK. Ha csak a hangerő működik, de pl. a fényerő nem, akkor viszont telepíteni kell.
(általában letöltöd > kicsomagolod > rendszergazdaként futtatod > újraindítás után használhatod)
Egyébként melyik modell? (alján vagy dobozán)
Ez a cserebere sokszor a BIOS-ban állítható.
Melyik Windows van telepítve? (Win10 esetén lehet hogy a rendszerben állítható)
Itt írnak általánosan több módszert:
Nekem ez az ATK Package telepitve a programok kozt ott van.
Ez egy ASUS F751L, a CPU egy INTEL Core i5-42U 2.7 Ghz es win 10 fut rajta
A nejem is mondta, ha lehet allitsam at valahogy, 1 gomb boven eleg a hangerohoz. Mondom neki allitanam en, ha tudnam hogy kell :D
Sajnos nem találtam egyszerű megoldást, és nem is hiszem hogy lesz, mivel úgy látszik még a többszázezres ASUS ROG (gamer) laptopokhoz sincs ilyen funkció, ott is barkácsolni kell:
Persze van még pár ilyen billentyűzet átvariálására alkalmas program:
(a laptop ilyen speciális billentyűit ritkán ismerik fel, szóval valószínűleg kiesnek)
Az AutoHotkey programhoz van két egyszerű ötletem.
1.
Beállítható ha rövid ideig (mondjuk legfeljebb fél másodpercig) tartod csak nyomva, akkor a hangerőt állítja, - ha hosszabb ideig, akkor meg a normál funkció működjön.
Ehhez a program konfigurációs fájljába (szimpla szöveges fájl) bemásolod a következő sorokat:
$F11::
KeyWait, F11, T0.5
If !ErrorLevel
Send, {Volume_Down}
Else
Send, {F11}
KeyWait, F11
Send, {F11 Up}
Return
$F12::
KeyWait, F12, T0.5
If !ErrorLevel
Send, {Volume_Up}
Else
Send, {F12}
KeyWait, F12
Send, {F12 Up}
Return
2.
Persze még egyszerűbb a bemásolandó kód, ha az F11 és F12 normál funkcióit nem akarod használni:
F11::Volume_Down
F12::Volume_Up
Az AutoHotkey-es változat előnyei:
- telepítés nélkül is indul (ha a hordozható változatot töltöd le)
- az átvariálások nem íródnak be a rendszerbe, így a program bezárásával az eredeti állapot egyből visszaáll (nem kell programokat törölgetni, rendszer-beállításokat visszavonni)
Hátránya:
- a háttérben állandóan futnia kell (de nem nagy program, nem terheli a rendszert)
- a többi FN kombinációhoz ugyanúgy FN gomb kell (bár hasonlóan megoldható még a fényerő és a wifi ki-bekapcsolás is)
Használata röviden:
Ha fut a program, akkor az óra mellett kis zöld "H" betűs ikon jelzi > jobbegérgomb ezen az ikonon > Edit This Script pont > megjelenő ablakba másold a megfelelő kódot > bezáráskor mentsd el > megint jobbegérgomb a program ikonján > Reload This Script betölti a módosított konfigurációs fájlt > tesztelheted > jobbegérgomb Suspend Hotkeys letiltja/engedélyezi a módosított kombinációkat > vagy az Exit pont kilép a programból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!