Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen dvd lemezre érdmes...

Nofear89 kérdése:

Milyen dvd lemezre érdmes archiválni márka szerint minőségbe melyik lenne jobb?

Figyelt kérdés

#melyik.dvd.lemez?
2016. dec. 27. 03:09
1 2 3
 11/28 adamosz válasza:
Tök mindegy, nekem is pusztult már le mentésem TDk, Sony, stb. Úgy hogy nem is használtam, csak a fiókban taroltam a menteseket. Meghajtó nem olvasható, tehát nem csak filok tűntek el hanem az összes. Winyóval ugyanez a helyzet, volt egy régi de nem éppen csapágyasra hajtott seagate barracuda winyom szinten csak backup, ami egyik napról a másikra olvashatatlan lett. Most pendriveokkal kiserletezek, de a lényeg legyen kettő mindenből
2016. dec. 31. 09:46
 12/28 anonim ***** válasza:

Pendrive a legrosszabb megoldás biztonsági mentés tárolására, mert ezek hajlamosak arra, hogy az idők folyamán egy-egy adatcella megsérül (pontosan nem tudom hogy hívják a tárolási egységet eme tárolási megoldásnál). Az adatsérülés aztán azt eredményezi, hogy zip-rar fájl nem kicsomagolható, JPG nem tudom mennyire érzékeny erre, de mivel tömörített formátum, ezért gondolom, eléggé...

MP3 szintén tömörített... Elég csak egy bitnyi információnak megváltoznia és máris nem olvasható az egész.

Nem is tudom elmondani hányszor jártam így Pendrive-vel...

2016. dec. 31. 10:51
 13/28 Hominida ***** válasza:

Az MP3 streamelésre van szánva, egy hiba csak a helyén hat. A JPG, MPEG, XviD is blokkokra osztja a képet, vagyis egy hiba jó eséllyel csak egy blokkot rondít el, bár központi adatok kilövésekor gond van a kiolvasásával. Viszont az valamennyire megmenthető. Program viszont sajnos nem, ott egy bit is elronthat egy csomó dolgot.

Sokan hiszik, hogy a pendrive vagy memóriakártya alkalmas biztonsági mentésre.

Ha a kérdező csak arra akarná használni a lepukkant wincestert, hogy második példányként eltegye valahová, vészhelyzet esetén egy eséllyel többet adva a megmentésre, akkor miért is ne. De amikor már szaporodnak a hibák rajta, ott valami gyilkolja, mechanikus sérülés, bejutott szennyeződés. Azon kár bármit is tárolni. A nyáron két nap alatt omlott össze egy winchester a szemem láttára, a SMART folyamatosan számlálta az áthelyezett és a megmenthetetlen szektorokat. Majdnem az egészet sikerült megmentenem két napi munkával – egy terabyte, teleírva nagy nehezen letöltögetett filmekkel, egy kamasz várta reszkető szájjal, hogy mire jutok –, de kevésen múlott.

Van tizennyolc éve írt Pioneer CD-m, még nincs rajta hiba. Onnan tudom, hogy én mindig írok a lemezre egy checksum-fájlt is. Van sok tizenéves lemezem, még azokon sem bukkantam hibára, de nyilván egyre nő az esélye. Az optikai lemezek időtállóságáról én ennyit tudok mondani.

A winchesternek és az optikai lemezeknek is megvannak az előnyei, ránk hárul a feladat, hogy mérlegeljük azokat.

2016. dec. 31. 17:46
 14/28 anonim ***** válasza:

Pendrive esetén docx fájllal találkoztam ezzel a hibával, konkrétan valaki rendszeresen "biztonsági mentésként" pendrive-re mentette minden egyes módosításkor a szakdolgozatát. Amikor a biztonsági mentést használni kellett volna, akkor jött a meglepetés amikor a docx nem volt megnyitható és a 140 oldalas szakdolgozatból 9-10 oldal volt megmenthető, az is formázatlanul, minden nélkül és hiába kerestem mindenféle "docx recovery" és hasonló megoldásokra... :-(

Én pár külső merevlemezt használok biztonsági mentésre, csak mentés idejére kapcsolom be őket. Mentést úgy osztottam fel, hogy ami fontos, az két külső merevlemezre is menjen egyszerre.

Gondolom ez is csak kicsivel nagyobb védelem.

Én is jártam már úgy, hogy egyik pillanatról a másikra winyó felforrósodott (de úgy, hogy szabályosan hozzá se igazán lehetett nyúlni) és kattogott, gondolom olvasófej kiakadt és nem lehetett olvasni vagy csak bizonyos könyvtárig....

2016. dec. 31. 19:19
 15/28 Hominida ***** válasza:
A Microsoft zseniális módon kitalálta, hogy a szöveget eszméletlenül helypazarló módon egy csomó fájlban tárolja, majd ZIP-pé tömöríti. Ez lett a DOCX formátum. Aztán persze ha valami megsérült benne, akkor az kinyírta szinte az egészet. Ha a DOC fájl sérült meg, akkor elveszett belőle néhány betű. Éljen a töretlen fejlődés.
2016. dec. 31. 20:54
 16/28 anonim ***** válasza:

Nekem is ez jutott eszembe, amikor a docx-problémát írtam. :-(

Legalább meg tudnám érteni miért csinálták, bár logikát felesleges keresni. Tárkapacitás egyre jobban nő, miért ilyen formátumot kellett alkotni, nem értem...

2017. jan. 1. 04:47
 17/28 anonim ***** válasza:
Azt hallottam, hogy a pendrive-ok és a memóriakártyák csak adott mentésszámig működnek, utána kuka. Persze a használatukra is oda kell figyelni, mert rengeteg pendrive és MP3-lejátszó került a kezembe, hogy "valami miatt nem működik". Aztán kiderült, hogy ész nélkül dugdosták ki-be. Kivételnél nem használták a szoftveres leválasztást.
2017. jan. 1. 10:12
 18/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy (adatmentési szempontból) az SSD milyen lenne, tudom természetesen hogy rendszerlemezként, rendszer gyors máűködésére találták ki, de itt az adathordozó miatt mechanikai sérülés és hasonlók legalább nem fordulhatnak elő...

Pénzügyileg akkor is elég nagy pazarlás és kiadás...

2017. jan. 1. 10:46
 19/28 Hominida ***** válasza:
Amennyire én tudom, lényegében kétféle SSD van. Az egyik olyasmi, mint a Flash RAM-ok, a memóriakártyák és pendrive-ok írható és nem felejtő memóriája ilyen. Az ilyen SSD időtállósága az elhangzottaknak megfelelően nem igazán hosszú távú. A másik fajta a RAM-hoz hasonló, és akkumulátor kell az SSD-be ahhoz, hogy ne felejtse el. Szerintem ez eldönti azt a kérdést, hogy az ilyen SSD biztonsági mentésre, archiválásra alkalmas-e. Pontosabban, hogy mennyire alkalmatlan, kicsit vagy nagyon.
2017. jan. 1. 16:34
 20/28 anonim ***** válasza:

Talán SLC lehet az, ami legjobban hasonlít a RAM-ra.

Nem gondoltam volna, illetve nem olvastam sehol, hogy akkumulátor kell bele hogy ne felejtsen el semmit.

2017. jan. 1. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!