Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kaptam egy új gépet karácsonyr...

Kaptam egy új gépet karácsonyra. A gond a következő?

Figyelt kérdés
Felraktam rá egy xp-t de nem nyitottam partíciót így csak egy C:-m van. Későbbiekben bárhogy próbáltam át op. rendszerről új partíciót létrehozni, nem ment. Viszont az sp 2-t tudtam frissíteni sp 3-ra. Ugye formázni nem engedi, de valahogy partíciót továbbra se tudtam létrehozni. Most tennék rá win 7-et, és valahogy leszedném végleg az xp-t. De a probléma az, hogy oprendszer alól indul a telepítő de egy idő után kiírja, hogy nem lehet frissíteni az xp-t win 7-re. Bootolni meg rögtön nem tudok vele. Viszont a hdd jó, boltot átállította és a dvd is jól van kiírva.
2016. dec. 26. 08:09
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt szeretném elérni, hogy valahogy az xp teljes egészében törlődjön és a win 7 felmenjen végre
2016. dec. 26. 08:11
 2/10 anonim ***** válasza:

Új gép?

XP?

Wtf..

2016. dec. 26. 08:30
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

-így csinálod ?

Gépbe betesszük a win 7 telepítőlemezét és a gépet kikapcsoljuk.

Gépet bekapcsoljuk,megkérdezi,hogy telepítjük e a win 7-et,erre azt válaszoljuk,hogy IGEN.

-és elindul a telepítés....

2016. dec. 26. 08:34
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Ez így igaz.FRISSÍTÉS valóban nem lehetséges XP-ről csak visztára.Csinálj tiszta telepítést. A telepítő elindítható oprendszer alól is de te válassz egy boot indítást F8,F12 gépe válogatja hogy melyik a boot sorrend opció.Custom (advanced) – tiszta windows telepítés, minden fájl elveszik a meghajtóról opciót választva és a következő ablakban a formázást választva tiszta telepítésed lesz.
2016. dec. 26. 08:44
 5/10 A kérdező kommentje:
De hiába állítom be, hogy dvd-ről bootoljon.. Jön a reboot .... szokásos felirat. Esetleg biosban kellene vmit átállítani?
2016. dec. 26. 09:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Oprendszeren (xp-) meg elmegy egy darabig, megnyitja, stb. Utána viszont kidob egy olyannal, hogy xp-t nem tud frissíteni win 7-re. :(
2016. dec. 26. 09:17
 7/10 Szirty ***** válasza:
90%

Ha eredetileg egy partíció volt a HDD-n amire te XP-t raktál, akkor nyilván nem tudsz másik partíciót létrehozni, mert nincs üres (partícionálatlan) hely rajta. :)

Az csak úgy menne ha átméreteznéd a meglévőt vagy törölnéd.

Leírták mit kell tenni a Win7 telepítéséhez.

A lényeg: el kell érned, hogy a géped a Win7 telepítő lemezről bootolojon be.

Erre több mód is kínálkozhat. Pl. újraindításkor kérsz egy boot menüt. Erre egy bill vagy bill. komb. szolgál rendszerint. Hogy ez mi az a géptől függ, de te nem írtad le milyen géped van csak azt hogy új :)

A másik hogy belépsz a BIOS setup-ba (amit indításkor megint csak egy gombnyomással tehetsz, de hogy melyikkel az megint csak függ a géptől) és átállítod a boot sorrendet úgy, hogy a CD a HDD előtt legyen.

Ha így sem bootol CD-ről, akkor a CD nem bootolható, esetleg próbáld ki másik géppel azzal bootol-e.

2016. dec. 26. 09:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Hogyan tudnám törölni vagy átméretezni?
2016. dec. 26. 10:07
 9/10 anonim válasza:
Milyen konfig ez?
2016. dec. 26. 11:22
 10/10 Gábor_79 ***** válasza:
A windows 7-es telepítő, amit csináltál vagy mi, vagy csak leszedted valahonnan, azt rá kell rakni egy eszközre, ami boot képes. Vagyis eleve úgy kell megcsinálni, hogy boot képes legyen. [link]
2016. dec. 26. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!