Samsung Allshare programmal nézek PC-ről lejátszott videot a TV-n. Kép hang tökéletes, de a PC-n magyarul beszélő film az Allshare-n lejátszva angolul beszél. Hogyan lehet ezen változtatni? A film MKV kiterjesztésű.

Esetleg:
Menu > Sound > Audio language
Végső esetben pl. MKVToolnix programmal lehet a hangcsatornák sorrendjén változtatni.
A válaszodat köszönöm, a jóakarat megvolt.
Az első variáció nem megy, nincs menü az allshare lejátszóban. Az mkvtoolnix-ot letöltöttem, itt ki lehet venni a hangsávokat, viszont át kell konvergálni az egész filmet, ami 7 giga. Ilyenből van negyven.Fimenként 15 perc. Egyszerűbb módszer nincs?

Talán nem kell "konvergálni":
1. MKVToolnix ablakban válts baloldalon az "edit headers" menüpontra
2. nyisd meg a módosítandó MKV fájlt (vagy csak "húzd bele" a program ablakába)
3. minden "Audio track"-en belül három mezővel lehet variálni:
- "Default track" - alapértelmezett hangsáv (értelemszerűen csak az egyiknél állítsd "yes"-re)
- "Track enabled" - sáv ki/bekapcsolása
- "Forced display" - "erőltetett" sáv (a fenti Default mezőt felülbírálja, "yes"-nél mindenképpen ezt használja)
Ha változtattál valamit, akkor fent a "Header editor" menü > Save pontjával tudod menteni. (vagy a Ctrl+S kombinációval)
A mentés pillanatok alatt történik.
Megj.:
Elvileg egyik mező állítgatása is elég, de lehet hogy több variációt is ki kell próbálni - majd írd meg hogy így sikerült-e.

Kösz a részletes leírást, sajnos így sem megy, kipróbáltam a kombinációkat. Kénytelen vagyok a "muxing"
lehetőséget igénybe venni, azzal tökéletes. Mindenesetre nélküled ez sem lenne, mivel ezt a programot nem ismertem.
P.S. Lehet, hogy az a gond, hogy külső hdd-n vannak a filmek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!