Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » HP 250 G5 W4N56EA laptop...

Gyakorikérdező86 kérdése:

HP 250 G5 W4N56EA laptop vélemények?

Figyelt kérdés

• Processzor típus: Intel® Core™ i3 Processzor • Számozás: 5005U • Memória méret: 4GB • SSD / Flash meghajtó: 128GB • Videokártya típusa: HD Graphics 5500 • Kijelző méret: 15.6 • Felbontás: 1366 x 768 • Tipus: HD LED / matt • Operációs rendszer: Windows 10 • Garancia időtartam: 3 év

A tudása kb. arányosságban van az árával?

140.000 Ft

2016. dec. 3. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:

So-so. Nemrég vettünk egy majdnem ugyanilyen tudású Dell Vostro-t 120-ért. Annyi a különbség, hogy abban nem SSD vagy, hanem HDD, de az nem ér 20 ezer pluszt.

Ja, meg win10 helyett Ubuntu van rajta, de az nálunk pluszt jelent, mert a Win10 egy kaka.

2016. dec. 3. 20:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Átlag használatra elég.
2016. dec. 3. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:

ez jobb: [link]

ugyan ez i5-tel, hddvel: [link]

2016. dec. 3. 20:38
 4/9 A kérdező kommentje:
De nekem kéne rá a windows. Gondolom az első linken lévő HP emiatt olcsóbb.
2016. dec. 3. 20:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Az első HP, amit linkeltek, ezerszer jobb. Ugyanaz a proci, de dupla annyi ram, dupla akkora SSD, full HD felbontás (szemben az 1366x768-cal, és még jóval olcsóbb is.

Ha neked egy gyengébb gép drágábban megéri csak mert Windows is van rajta, akkor nagyon balga vagy.

2016. dec. 3. 20:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha "balga" vagyok, ha nem, én mindenképp szeretnék rá windows-t. Infós ismerőseim anno azt tanácsolták, hogy jobb ha úgy veszem, hogy már rajt van. Viszont ha már az említett első linken szereplő HP-hoz még a windows is hozzájönne, mindjárt nem csak 120 eFt lenne az ára. De a linket küldőnek nagyon köszönöm, hogy segíteni akart!
2016. dec. 4. 11:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Windows nem ér 20 ezret. A géppel együtt árult Windows-ra meg többnyire rápakol a gyártó mindenféle fölösleges vackot. Magadnak meg bármikor ráteszel a gépre egy Windowst. De te tudod.
2016. dec. 4. 13:18
 8/9 A kérdező kommentje:

Akkor gyorsan összefoglalom mit is szeretnék: :)

Általános használatra szeretném a laptopot, játszani egyáltalán nem akarok rajt!!! Viszont filmet nézni, netezni, néha office-t használni igen.

Erre azt tanácsolták az ismerőseim, hogy amit veszek SSD-s legyen, mert hogy az gyors, ezen kívül I3-as legyen legalább. A windows-t azért mondták, hogy legyen rajt alapból, mert ha mondjuk torrentről szedem le és állítólag nem lehet kikapcsolni az automatikus frissítést, akkor elvileg majd rájön a rendszer, hogy nem jogosan használom és akkor rakhatom újra. Vagy nem jól gondolom? Én meg egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, meg nem is igazán akarok ilyenekkel foglalkozni.

Ennek a gépnek azért örültem meg, mert mégis csak HP és 3 év garancia és minden van rajt, amit tanácsoltak. De most elbizonytalanítottatok.

Nekem itthon egy asztali számítógépem van 1,93 GB RAM-al 128 GB tárhellyel, de jópár évig ezzel is meg voltam elégedve. Annyi, hogy most már tele van mindenféle vacakkal, gondolom ez belassította. Ezt sem cserélném le, csak szükségünk van egy laptopra is.

2016. dec. 4. 15:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Fel lehet úgy loaderezni a Windowst, hogy működjön a frissítés és jogtisztának érezze magát.

De ha nem játszol, csak netezel, szövegszerkesztésre és filmnézésre használod a gépet, akkor totálisan fölösleges a Windows.

Felraksz egy Ubuntut vagy Linux Mintet és kész: alapból megy rajta a film, office, net, nincs vírus és ingyenes és jogtiszta az egész.

2016. dec. 4. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!