Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A 8 GB-s pendrive-ből hogy...

A 8 GB-s pendrive-ből hogy lett 2,75gb?

Figyelt kérdés

Már régóta megvan ez a 8GB-s pendrive, ami úgye kicsitt kevesebbet add mint 8gb, de azért mégsem 2,75-öt.

Sokat használtam, 6-7gb-t is tettem már rá, régebben megvolt a 8Gb hely, de nemrégen észrevettem hogy ez megváltozott 2.75-re. Probáltam formatálni, minden, nem segitett. Valami ötlet a helyre állításhoz, lehetséges egyáltalán?

2016. nov. 29. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
A Windows Lemezkezelőben töröld róla a partíciót és hozz létre egy újat.
2016. nov. 29. 21:38
 2/8 A kérdező kommentje:
A törlés sikerült, de újra rakni már nem tudtam. újra scaneltem, meg újra bedugtam akkor megjelent, de ugyan úgy 2.75gb-vel. és 4,62GB meg "Unallocated".
2016. nov. 29. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:

esetleg próbáld ezzel törölni:

[link]

Elég az ingyenes, nem kell vele variálni.

Ki kell választani a pendrive-ot, aztán átváltani a low level format fülre. Ott bejelölni a quick wipw kockát, aztán Format This Device.

Utána a lemezkezelőben partíciót létrehozni, végül formázni.

2016. nov. 29. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Van ott telepítés nélküli változat, az is jó. (works without installation)
2016. nov. 29. 22:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Elég volt csak formatálni, bár nem értem hogy az ilyen programok miért tudnak többet mint amit a windows is csinál.

Nem volt szükség particíó létrehozására, formatálás után egyből kiadta hogy 7.46GB és valami RAW volt mögötte. És mikor megprobáltam megnyitni kiírta hogy előbb formatálnom kell, megcsináltam és már jó. Most már FAT32 van mögötte.

A RAW az nem kép minőség? Vagyis a fényképezőmmel tudok RAW formátumú képeket is csinálni...

Bocsi a plusz kérdésért, csak érdekel :)

2016. nov. 29. 22:20
 6/8 Taushi válasza:

a RAW az nagyjából azt jelenti, hogy "nyers", vagyis formázatlan vagy tömörítetlen. Előbbi jelen esetben, utóbbi a képeknél.

Az említett progi low level format csinált, vagyis, az egész pendrive-ot az elejétől a végéig teleírta "1"-esekkel, (attól függ, hogy állítottad be mondjuk), de hogy a windows-os teljes formázás, ami sokáig tart, nem tudom mennyire egyezik meg ezzel.

2016. nov. 30. 00:08
 7/8 Taushi válasza:
Azt a FAT32-t én NTFS-re állítottam volna. Így 4 gigánál nagyobb fájlokat nem tudsz rámásolni (iso-k vagy mkv-k pl.)
2016. nov. 30. 00:09
 8/8 anonim ***** válasza:

"Az említett progi low level format csinált, vagyis, az egész pendrive-ot az elejétől a végéig teleírta "1"-esekkel,"

Ne keverd meg. Low level format 10 éve nem létezik és az egyesekkel való teleírás a normál format része.

Az NTFS-t én is ajánlanám...

2016. dec. 1. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!