Hogy állsz az internetes kalózkodáshoz?
azt én sem tom, nem biztos de azt írja! De a Wireless Adapteremre az van írva 54/Mb/s Ilyen wifi Adapterem van
Routerrel adták a wifit, de a routert már nem használom
így, ha minden igaz akkor 54 megabit jön át, vagy mégsem? én nem tudom hogy van ez de nagyon gyorsan tölt le még így is: egy kisfilmet fél perc alatt leszedett!
Énnekem is minden a netről van soha életembe nem is telepítettem Original Win-t mer miből.
Egyszer loptam egy Win NT-t a cégemtől de nissza is vittem mert angol volt. meg bántott a lekiismeret.
A netre meg nem én pakoltam fel azé a felelőség aki felteszi onnantól meg már mindenkié.
Meg amúgy bár tényleg lopás de ezt a magánszemélyek között annyira nem is veszi komolyan a jog. Valami magazinban olvastam, hogy az EU-ban nem minket hanem a vállalkozókat figyelik nagyon aki direkt pénzt keres a szoftwerekkel. Na őket keményen rövid pórázon tartják a különböző ellenőrzésekkel. De aki csak magánszemély és csak otthoni felhasználásra tesz fel illegálisan progikat azt azért nem veszik annyira komolyan.
Ez kb olyan mint az állattenyésztésben azok a tesztek amiket a különböző veszélyes anygok tesztelésére fejlesztenek ki. Mivel mindenki tudja hogy ezek nélkül nem lehetne eladni a húst és tönkremenne a gazdaság ha minden szabálynak megfeleltetnék a gazdákat inkább nem ellenőriznek annyiszor. Szóval ha mindenkit ellenőríznének a szoftverek eredetiségét illetően aki magánszemély, tőbben lennénk börtönben mint idekint.
Ezért inkább kombinálják az igényeket.
Pl: ma már tendencia hogy internetről letölthető tartalmakat forgalmazó cégek torrenten teszik elérhetővé a ma már nem drága alkotásaikat. Itt már nem kell kifizetni a CD, tok, borító árát. Csak a hanganyagét.
Nincs másolásvédelem mert úgy is felteszed a telefonodra, meg az iPod-odra és onnan hallgatod.
Meg az embereknek sem igénye már hogy 25 GB-ob férjen el egy film (BlueRay lemez). Különbözőek vagyunk és a körülményeink is azok.
Van aki megnézi online a mozis változatát egy filmnek és ez őt teljesen kielégíti, de van olyan is aki mozitermet csinál a szobályából neki minden borító fényképminőségben kell és eredei borítóval vagy gyári filmel. Van ilyen is.
Kár hogy kereskedelmi szinten az utobbi van inkább kielégítve. Pedig megvennék az emberek a szarabb minőséget is papír tokban. Szerintem erre felé kéne orientálódni hogy nem mindenkinek van keret 5-6 ezret kiadni egy filmre .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!