Mennyi ideig áll el egy CD - DVD? Mennyi után lehet őket kidobni a kukába?
Figyelt kérdés
Rendgeteg filmem van amik dvd-n vannak. Minden film külön tokban. Hogyan tudom őket megvédeni?2016. nov. 6. 16:07
1/5 anonim válasza:
Eredeti nyomott lemez eláll 100 évig is. Ha írott 30 forintos DVD-re készítve, akkor meghal magától is. Egyszerűen elválik az adathordozó réteg a polimertől.
2/5 anonim válasza:
Írt lemez néhány év után elöregszik. Napfény és magas hőmérséklet gyorsítja ezt. Nekem pl. a 10-15 évvel ezelőtt írt CD lemezeim nagy része már nem olvasható rendesen.
3/5 anonim válasza:
Veszel egy külső hdd-t, és átmásolod arra.
4/5 A kérdező kommentje:
de mi értelme akkor a házi mozinak, hogy ha nem tudom használni mert a CD-k elévülnek?
2016. nov. 6. 17:22
5/5 anonim válasza:
Külső hdd-ről visszaírhatod másik dvd-re, ha az eredeti tönkremegy.
Így tudod a legjobban védeni, ha két helyen van.
Akár 2 x dvd-n pl. Kicsi az esélye, hogy egyszerre romlanak el.
De amennyire én látom, egy filmet 2-3 x néz meg valaki, aztán, csak tárolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!