Mekkora hézag lehet a processzor és a hűtőrúd (az a réz hővezető vmi, nem tudom a pontos nevét) között?
Figyelt kérdés
2 hete pasztáztam újra a gépet de most is 90fok körül jár (terhelés alatt). Kb 05-1mm a hézag a kettő közt, előtte nem tudom mekkora volt, de ez csak szerintem sok? MI okozhatja ezt? Lehetséges h a hőtől eldeformálodott az alaplap? Meddig bítja ezt a 90fokot?? Nem kínzom természetesen, de leheth már régóta izzadt ennyire.2016. okt. 13. 21:57
1/4 A kérdező kommentje:
Jah és a hűtőventilátor fordulat számát lehet valahogy emelni?? Keresgettem a Biosba de nem találta ilyesmit + még a Speedfanal is próbálkoztam de itt sem jött össze. Csak azért kérdezem mert ugy rémlik régebben már 70fok körül felakart szállni a gép úgy ment a venti, ahhoz képest most meg alig pörög.
2016. okt. 13. 22:00
2/4 anonim válasza:
Nem szabad hézagnak lenni, hiszen érintkezéssel hűti, sőt ha normálisan rárakod akkor meglepően erősen nyomódik hozzá, szóval erő is kell hogy rendesen rá tudd csavarozni. Nyomsz a procira egy kb. 1 cm méteres pasztát és rendesen rárakod a hűtőt, így kialakul egy elég erősen záródó réteg. Lehet növelni a fordulatszámot biosban.
Egyébként nem értem, hogyan van nálad hézag, lehet nagyon benéztél valamit, hiszen egy normális hűtő az vagy rajta van vagy nincs, ha hézagos akkor lötyög ami pedig alapból rossz.
3/4 A kérdező kommentje:
laptomról beszélek azt elfelejtettem írni, nem tudom h lehet rés ott :(
2016. okt. 13. 22:13
4/4 anonim válasza:
Ja értem, hát nyilván ott se szabadna lennie, főleg hogy ilyen forró valószínűleg valóban rosszul van rátéve. Add be egy szervizbe, ezzel mindenki jobban jár (a laptop is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!