Van olyan monitor ami a képaránya 1080p de 2k vagy 4k felbontású?
az első válaszolónak
Igen arra gonolok hogy 16:9 a képarány de a monitor az tudja a 2k vagy a 4k felbontást.
Neo99 te akkor ezt nem érted.
Van ilyen.
De mielőtt lefolytatnánk a múltkori zavaros párbeszédet, felhívnám a figyelmedet a Google-re! beírod hogy 2k monitor ár. a találati listában megnyitod mondjuk az Árukereső oldalt, és a bal oldalon szűkíted a találatokat az igényeid szerint.
Nézd ! [link]
ha én rámutatok egy 100 ezres monitorra, akkor te azt megveszed ?
De ha nem értesz hozzá annyira hogy válassz, akkor meg minek neked olyan cucc ?
utolsó kommentelönek.
Én is kerestem ilyan monitorokat de én úgy akartam írni hogy melyik márkát ajánlanátok leginkább. Rosszul írtam a kérdést Sorry :( 1080p a képarény de tudja a 2k-t vagy esetleg a 4k-t aszem a felbontása 2560x1440 az a 2k nekem 2560x1080 az mi? 1k?
Na egy kicsit helyre kéne tenni ezt a fogalomzavart...
Az 1080p még mindig nem képarány, hanem mint az első írta, a pixelek száma. (Full HD felbontást jelöl).
A képarány, amire te gondolsz, az FHD esetén 16:9. Ez a "téglalap" alakú felbontás. 4:3 pl. a klasszikus, régi négyzet alakú monitorok képaránya.
A felbontásokról:
FHD/FULL HD - 1920x1080 pixel (1080p)
WQHD (2K) - 2560x1440 pixel (1440p)
UHD/Ultra HD (4K) - 3840x2160 pixel (2160p)
Ezek mind 16:9-es képarányúak (téglalap alakúak).
A 2560x1080 pixel felbontás egy 21:9-es képarányú monitor, ami egy nyújtott téglalap. Tulajdonképpen egy szélesebb FHD monitor.
Ezeken felül a képátlóra is gondolj, hiszen FHD-hoz bőven elegendő 24"-ig, 27"-es képátlótól és afölött viszont már kevés a Full HD felbontás.
A betekintési szög, kontrasztarány és miegymás csak hab a tortán.
--
Ami a márkákat illeti:
ASUS, Acer, Dell, LG, voltaképpen bármi szóbajöhet. Attól függ, mi a felhasználási terület, amire vennéd. Én személy szerint Samsungot nem vennék, ők TV-kben kiemelkedőbbek inkább, mint monitorban. Továbbá egyes gyártók túlárazzák a termékeiket (pl. Dell nagyon szép monitorokat csinál, első sorban munkára/filmekre/grafikai felhasználásra, cserébe viszont túlárazott a hasonló paraméterű társaihoz).
Ha játékra vennéd: biztos, hogy a videokártyád elegendő hozzá? Jelenleg nincs olyan egykártyás rendszer, amin 4K-ban normális FPS mellett, magas beállításokkal lehet játszani a mai játékokat. Vannak játékokhoz előnyösebb tulajdonságai adott monitornak (pl. FreeSync, alacsony válaszidő), de ezek értelemszerűen az árat is emelik, és mérlegelned kell, szükséged van-e ilyenekre. Mivel ma már alacsony válaszidejű, szép kijelzős IPS paneles monitorokat is kapni, jobban jársz azzal, mint egy TN panelessel.
Ha filmre/grafikai programokhoz: egy éles, jobb színekkel rendelkező, IPS paneles monitor tökéletesen megfelel a célra. Nem kell a legdrágább példány belőle.
Javaslom, olvass utána a monitoroknak egy picikét, mert meglehetősen laikusnak tűnsz a témában. Kezdésnek egy (picit már idejét múlt) cikk: [link]
Nem tévedsz, ezért van ez az oldal.
Én magamból kiindulva úgy vagyok vele, hogy egy 3-4 ezres routert szívesen ajánlok bárkinek, mert az nem nagy tétel. Na de egy 100 ezres monitort had ne én ajánljak már neked. A múltkori kérdésedben is leírtad, hogy te értesz a gépekhez, meg az effélékhez.
Hogy várhatod el egy vadidegentől hogy ilyen összegben vásárlási tanácsot adjon ? Mert ha nem értenél hozzá, akkor azt mondom, OK. De te megad mondtad hogy nem vagy kezdő. Akkor hajrá !
Megvan a nézettséged ??
Ezt még te sem hiszed el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!