Miért akar minden éjjel bekapcsolni a gépem?
Két lehetőség van (igazából egy, de ha meghallod a másikat, nagyon elégedett leszel):
--> rossz a számítógéped
--> belebújt a kisördög
Nincs bekapcsolva az USB Wake Up? Próbáld ki, hogy kikapcsolod, megmozdítod az egeret, és bekapcsol-e. Ha igen, akkor valószínű, hogy ezzel lesz a baj - úgy érzékelheti éjjel hogy megmozdult az egér, és bekapcsol a gép, nekem volt ilyen például. Billentyűzetnél ugyanez lehet. Magától persze nem érzékel billentyűlenyomást, de ha pl. van macska az ráléphet valamelyik billentyűre.
A BIOS/UEFI-n belül tudod kikapcsolni az USB Wake Up (vagy valamilyen hasonló elnevezésű) funkciót, az alaplapod kézikönyvében bennvan hogyan.
Előző vagyok, ez komolyan ezotéria? Fel se merült benned kérdező, hogy a számítógéppel van valami, és nem az ufók/szellemek/gyíkemberek/pumukli szórakoznak a géppel?
Nyomd le a táp hátulján a kapcsolót, garantálom, hogy az addig úgy marad, amíg újra vissza nem kapcsolod.
#ezérttartittezazország
A windows 10-nek van ilyen hülye szokása hogy akkor felébreszti a sleep állapotba küldött gépet hogy végrehajtsa a frissítést. Mert akkor használják legritkábban a számítógépet. Én ezért ki szoktam kapcsolni a windows 10-ben a frissítést és csak havonta egyszer kapcsolom be hogy lerendezze a frissítéseit.
De ez számítástechnika kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!