Hatlábú Farkast mennyire lehet komolyan venni informatikai kérdésekben?
Nem ismerem, de ahogy nézem hobbista viszont sok szerelési, tesztelési tapasztalata lehet, főleg régi szutykokkal. Valószínűleg követi a modern dolgokat is és a saját gépe nem elképzelhetetlen, hogy elég jó. Pár videojába néztem bele és erősen érződik, hogy laikusoknak készült (kevés szakszó, felületes magyarázatok stb). Dicséretes, hogy sok régi levetett vacakból kukázik és rak össze ingyen gépeket rászorulóknak. Hogy jobban megismerjem több videóját meg kéne nézni vagy valamilyen formában beszélgetni vele, de az így elsőre megmondható, hogy nem csak újságokból látott gépet és nem csak fórumokon olvasott a gépösszeszerelésről, hibajavításokról és tesztelésekről. Az IT szakma igen tág és sokrétű...feltételezem, hogy a hardverek nagy területés és valószínűleg legalább felhasználói szinten a szoftverekben is otthon van.
Én is hasonló életkorú vagyok és hasonló kategóriás is (ugyanott voltam katona is ahol Ő csak picit később), de Én műszaki technikumot végeztem (tanultam egy kis számítástechnikát is) és kevesebb szerelési tapasztalatom van (azért van nekem is szerelés/tesztelés, de nem ilyen sok, mint neki...a kacatos szekrényem is sokkal kisebb, mint az Ő tárolója :)). Én viszont az ilyen nagyon régi hulladékokkal nem szeretek foglalkozni, engem mindig az aktuális újdonságok érdekelnek jobban.
Mondom csak nagyon felületesen ismerem most az illetőt, de megelőlegezek neki egy adag bizalmat informatikai kérdések területén.
T Hölgyek, Urak,
----------------
1-rész,
Nekem is van/volt egy hasonló, vicces nevü baráti kapcsolatom és az alábbiakban itt megosztom a történetemet a "nagyérdemüvel, legyen ez is egy tanulság!
Nyilatkozat:
------------
Az alábbiakban leírt történet szereplöje és az események, csupán a fantázia szüleményei, minden vélt, vagy valósnak tünö hasonlóság élö vagy holt személlyel a véletlen müve!
Elismerem, hogy a fantáziám-teremtette "Háromlábú kutya"-történetében is leírt képzeletbeli események megfogalmazásában is gyakran "homályosan" fogalmazok. Mert evvel is csökkenteni kívánom más személyekre való, esetleges hasonlóságot!
Bocsánat ezért!
--------------------------------------------------------------------
Nos...ezek a képzeletbeli események egy szintén képzeletbeli, Duna-közeli laktanyában kezdödtek ahol elöször találkoztam a fantázi-gazdag bajtársammal, akit OKKAL neveztem "Háromlábú kutyának"....de ezt nem fejtem ki... :-)
Jó bajtársaik voltunk egymásnak, lenyügözött az inteligenciája és gazdag fantázia világa.
Kialakult afféle bajtársi szimpátia is közöttünk, szóval kedveltük egymást.
Én egy egyszerü "baka" voltam, Ö pedig, mert sokunkkal ellentétben, már volt jogosítványa, megtanították a sokkerekü, páncélozott, kétéltü vezetésére. Összességében vezethetett úgy 3-4ezer kilómétert leszerelésig, ami nem kevés.
Csak mert a laktanyai összezártság kicsit hasonló lehet a börtönnel (gondolom én) sok mindent megtudhattunk egymásról, amit a polgári életben nem lett volna lehetséges. Arra jöttem rá, hogy egy, az átlagtól messze eltérö élete lehetett a bevonulásig és ez felkeltette az érdeklödésemet és ugyan akkor szimpátia is kialakult közöttünk.
Leszerelés után azonban nem folytatódott ez a kapcsolat, nem lettünk igazi, jóbarátok, amit öszintén sajnáltam.
Az életünk úgy alakult, hogy fizikailag nem éltünk nagy távolságban egymástól, tehát a hírek, az események "átszürödtek" hozzám és rá kellett jönnöm, hogy a volt katonatársam élete egy valódi dráma!
Kedves, öreg barátom, mondok egy példát a fizikai közelségre. A házatok mellett-elött van egy játszótér. Nos, amikor ott voltatok/vagytok, nem minden pad üres...érted már? Ne aggódj, közös akarat nélkül nem tolakszom be az életedbe...
-folytatása következik-
2-rész,
A Háromlábú Kutyáról:
Kedves, öreg barátom(nem így szólítottam, de közel áll a valósághoz), nézzünk szembe azokkal a vélt vagy valós okokkal, amik oda vezettek, hogy az lettél aki ma vagy, beleértve a Youtube-csatornádon való "szereplésedet" is.
-------------------------
Ebben a részben nem csak semleges/udvarias mese-részek lesznek, de kérem, hogy az olvasóim tartsanak ki, mert amit itt elmondok, mint a fantáziám terméke, annak a levelem végén lesz "feloldozása"!
Iskola:
A 8 általánost végig "döcögte", osztályismétlés nékül. Csak annyit tanult, amennyit elkerülhetetlenül szükséges volt, egy mondattal sem többet. Ez a mentalitás az egész életében "tettenérhetö"!
Majd jött a szakközép iskola. Ezekkel az iskolákkal párhuzamosan a családi életében is drámai események történtek. Az agresszív, egoista anyutól átkerült a betegeskedö apuhoz akitöl, bár más
okból kifolyólag, de szintén nem kaphatott figyelmet, szeretetet.
Ezzel egy idöben megismerkedett egy országosan elismert müvésszel akinél ingyenesen, barátságból magánórákat kapott. Egy idö után ez a müvész, látva a tehetségét(tanúsíthatom az alakuló, szinte müvészi szintü kézügyességét), felajánlotta, hogy bejuttatja egy képzömüvészeti középiskolába. DE addig is rendszeresen járni KELL hozzá, hogy elökészítse a felvételire.
Ez a "KELL" volt az a rémísztö szó számára, hogy azonnal abbahagyta az ingyenórák látogatását.
Sokkal késöbb a választott szakközépiskolát is otthagyta, ezzel éveket adott fel, értelmetlenül.
Helyette egy hasonló szakmájú tanfolyamot végzett el "félkézböl" mert neki semmi volt a ki nem bontakozott, ragyogó tehetsége okán és mert az ottani tárgyakat az elhagyott szakközépiskolában már elsajátította.
Azóta is ezt a foglalkozást üzi, de iskola-végzett szakember nem lett... és ennek hiánya látszik az eröltetett informatikai "bemutatóin" is, jogosan kapva a kritikákat. Vélhetöen abbahagyta ezt a "vonalat", ha túl késön is, de jó döntés volt...
Összebarátkozott egy, az életét azóta is meghatározó "haverral" aki mellett éveken át kitartott, és aki megismertette avval a "szabad, fantáziavilággal", ami azóta is a személyisége része.
Összefoglalva: a haver és a féltestvér is azt sugalmazta, hogy:
- NINCS kötelesség,
- NINCS felelösség,
- NEM KELL szorgalom,
- A BECSÜLET ismeretlen, megvetett fogalom
- MUNKANÉLKÜLI élet az igazi élet!
- ELÉG, ha van szabad, korláttalan fantázia-világ...de...
- Elfogadható egy ellenörzés nélküli, könnyü munka..és így is lett.
- Az elsö munkahelyéröl (nekem bármit meg szabad tennem, következmények nélkül, ezt sugalmazták a haverok és a féltestvére is) készpénzlopás miatt rúgták ki, néhány hét "munkálkodás" után egy országosan híres üzletböl.
Az azóta volt munkahely-váltásoknak is megvan a "maga" tanulsága. Nem minden munkahelyen és munkatársak fogadják el az állandó "szerepléseket", a munka helyetti "bolondozásokat". Azt is ki lehet találni, hogy akik adott esetben nevetnek, szórakoznak a "mutatványaidon", hogy egyet is értenek veled, mert ez nem így van, kedves, öreg barátom.
...és mindebböl a folyamatosan betegeskedö apa mit sem látott, érdemben nem tartotta ellenörzése alatt a fiát és a mostoha fiát sem...és meg is lett ennek a következménye...ezt olvashatjuk a levél további részében.
- "A "NEM Windows op.rendszer-zseni", kirúgva,
- Tagnak lenni a "NEM Windows"-társaságban nem egy tisztesség, hanem szereplési lehetöség...így volt?
- Nem nagy csoda, de (maradjunk a szép szavaknál) hamar eltanácsolták.
- Nem könnyü elképzelni, hiszen "normális" emberrel ilyen élete során nem történik, de a Hotmail-is kitiltotta az állandóan "okoskodó" Háromlábú Kutyát"...és persze, hogy ök voltak a hibásak...ugye?
- Ma már egy sértödött "próféta",
- Kéretlenül elajándékozott számítógépek, amik olyanok voltak, mint "átkísérni egy öreg nénit a zebránál, amikor zöld a lámpa, de a néni át sem akart menni"...hát igy volt az "ajándékozás", de egy szó sem esett a sok elutasításokról és azok okairól.
Szerepjáték:
- A gondolataim(nekem, mint Háromlábú Kutya) két "jelenség" körül forognak.
- Figyelmet kapni,
- Szeretetet kapni...
- EZÉRT van a sok "majompofa vágás", bohóckodás,
- EZÉRT van a feltünö viselkedés, hogy a körülötted lévö kollégákat folyamatosan szórakoztatod.
- EZÉRT van, hogy a müszereket, a munkadarabokat feltünöen, mindenfelé dobálod, hogy figyelmet, szeretetet kapjál.
-folytatása következik-
Kivándorlás:
Tudok arról, hogy megfordult a Háromlábú Kutya fejében a kivándorlás is. Megpróbált erre úgy készülni, hogy angolnyelvü sorozatokat kezdett nézni. Ez igazán vicces... Eszébe sem jutott, hogy minden "rendes" helyen nyelvvizsgát kérnek, ehhez pedig tanulni KELL! (megint itt ez a szörnyü kifejezés...) Vannak olyan országok, amelyeket "bevándorló-barátnak" tartanak. De oda egy jó szakma és kifogástalan nyelvtudás kellene. Lehet(ne) ennél még barátságosabb, engedékenyebb ország is, de itt sem várnak "álmodozó, fantáziáló" nagy dumás bevándorlókat. DE várnak keményen dolgozó, leendö új polgárokat akiket elismernek, megbecsülnek és jól meg is fizetnek. Ennek a szépséghibája, hogy 50 év felett már ez az út nehezen "járható". A másik gondolat, hogy ezeket a helyeket nem könnyü megtalálni, mert nincsenek róluk nyilvános fórumok, szinte titkosak. Nem mondom, hogy lehetetlen, DE...szóval...nagyon kellene akarni egy új életet kezdeni...és sikerülhet!
Késöbb még beszélünk erröl gondolatodról...
Videó oktatás:
- Minta-vídeó a tökéletes oktatásról: NE AZT NÉZD AMIT bemutat, hanem azt figyeld, HOGYAN???
/Lightroom tippek (#12.) - Szerkessz fotót 8 mp alatt!/
/Nincs megsértödve,
/NEM kioktató/lekezelö a stílus,
/Felkészül a bemutatóra, kipróbálja a trükköket bemutató elött és jegyzetet készít,
/Egérkattintásonként mutatja, mi a teendö,
/Nem használ szlenget,
/TÜRELMES, FELKÉSZÜLT!!!
/Nem "becsteleníti" meg a magyar nyelvet,
/Nem röhög a saját buta viccein,
/Mondhatjuk, hogy SZAKEMBER? IGEN AZ!!!
Ehhez kellene "felnöni" a saját, zavaros, sértödött elöadásoddal. Az utolsó videódat jobb lenne törölni, mert vállalhatatlan. (A két mondat között eltelt egy vagy két hét...)
A napokban ismét meg akartam nézni. Tudod, azt a bizonyos "sértödöt próféta"-video, talán áprilisban, vagy májusban készült, de már nem találtam. Lehet, hogy magad is felismerted, hogy törölni kell?
Operaciós rendszerek:
A világ összes (asztali) számítógének 94-95%-a Windows op. rendszert használ, az általad "favorizált" rendszer (beceneve: Ubuntu) KEVESEBB, MINT 1% számítógépen fut, nagyjából 0.75-0.78% a valóság. Ezen érdemes elgondolkodni...nem, de bár?
A "maradék" számítógépek pedig az itt fel nem sorolt, "célgéppekként" müködnek. Ezeknek is megvan a "maguk" szerepe, de erröl soha egyetlen mondatot sem hallottam Töled. Röviden: MI mire jó?
Kedves, öreg barátom, Te PONTOSAN ezt a kicsiny hányad, még kissebb részét céloztad meg, Ez, és az iskolázottságod, és tanult/gyakorolt szakmai tudásod hiánya, helyenként kapkodó, érthetetlen bemutatóid vezettek az érdeklödések elmaradásához.
Azt mondom, ha még mindig "ég benned" a szereplési vágy, válassz olyan témát amit tanultál, amit évekig gyakoroltál.
Legyen elég türelmed és KÉSZÜLJ fel MINDEN EGYES bemutatódra. KÉSZITS vázlatot arról amit be kívánsz mutatni!
NE hadonássz!, NE hadarj!
NE 2-3 másodpercre mutasd amiröl beszélsz!
- A Háromlábú Kutya-barátomról(kicsit közelebbröl):
- Van jogosítványa, de vajon van autója is? Nehéz elképzelnem... szerintem a pénz "elfolyik" a kezei között.
- Valamelyik nap "majdnem" találkoztunk és bizony a valamikori, férfias alakú katonatársam "kigömbölyödött".
- Az "átszivárgott" informácó szerint, mondjuk így, egyszerü körülmények között élsz.
- Azt mondom, kevesebbet kellene költeni "hobby"-ra" és többet a családra.
- Lehet, hogy a "túlevés", a csökkentett fizikai aktivitás és a szeretet-hiány pótlása az evés...a "zabálás"?
- Ha jól láttam, már elöjöttek az elsö ösz hajszálak is. Telik az a "rohadt idö...ugye?
- Neked is, nekem is már a "második oldal forog", jól kellene ezt "abszolválni". Nem gondolod, kedves, öreg barátom?
-folytatása következik-
Ajándékozás(ajándék fogadás):
Felfedeztem, hogy nem csak a Google-keresö létezik. Ki is próbáltam, és evvel további részleteket sikerült megtudnom.
Példának okáért nézzük, mi történik, ha személyre szóló ajándékot kapsz? Azonnal azon kezdesz "agyalni", hogyan lehet "elcsencselni" a személy szerint neked szánt ajándékot, és ebböl milyen hasznot tudsz húzni? Amikor megvan a kiszemelt "áldozat", addig nem hagyod békén ameddig el nem fogadja az általad felajánlott csere-berét. Evvel egyidöben elkezdödik az ajándékozó porig alázása. Ide tartozik még, hogy amikor kapod az ajándékot, TILOS azt mondanod, hogy KÖSZÖNÖM, és természetesen az ajándékozó nem tudhatja meg, mi történt az ajándékkal, mert ez megalázó számodra. Kedves, öreg barátom, kérdezem, mivé lettél? Ez a stilus még csak nem is hasonlít ahhoz a bajtársamhoz akit megismertem, akire még ma is szívesen emlékszem...
Elsö pillantásra az ajándékozás (mint olyan), látszólag nem egy fontos "aktus". Valójában mint ajándékozó és úgy mint ajándékozott, "megmérettetünk"...és így vagy Te is, kedves, öreg barátom "megmérettetve". Amivé váltál az évek során, ma nem adnék Neked semmiféle ajándékot, mert azt számomra tennéd megalázóvá. Szomorú ez...nem gondolod?
...és végül, akár egyetlen ajándékozásból is kiderül, hogy BECSÜLJÜK-E, TISZTELJÜK-E KÖLCSÖNÖSEN egymást?
3-rész,
Anyuról:
--------
- Már kisgyermek korodban háborús állapotokat hozott létre a lakásában, és mert a Háromlábú Kutya-barátom ebbe szinte belebetegedett és persze, hogy ellenállt, még a mama akarta öt javító-nevelö intézetbe kényszeríteni. Hát, kérem szépen, ha hiszik, ha nem, de talált cinkost a kerületi ilyen-olyan hivatalban, aki kritika-, és ellenörzés nélkül elfogadta a mama panaszait, hiszen csak arról nem beszéltek, KI OKOZZA ezt a háborús helyzetet?
Csak egy ok a sok közül, ami a lélekgyikos mama személyiségét mutatja. Naponta ÜVÖLTVE "kommunikált" az én kedves, öreg barátommal, mégpedig úgy, hogy az apjától örökölt családnevén üvöltözött vele, hogy egy életre megutálja ezt a nevet.
Tessék mondani, az együttélésre alkalmatlan mama büntetlenül, következmények nélkül terrorizálhatja a saját gyermekeit? IGEN!!!
Nem tudom az okot, de erröl a nem ritka "jelenségröl" talán szégyenkezünk beszélni?
Hol lehet a saját családjuk által megtámadott gyermekeknek védelmet találniuk?
Öszefoglalva röviden ezt a bekezdést, az alábbi gondolattal tudom jellemezni az anyut:
"Én NEM tudok, és NEM is akarok alkalmazkodni SENKIHEZ SEM!
-----------------------------------------------------------
SEM a szüleimhez,
SEM a testvéremhez,
SEM a férjeimhez, SEM verés, SEM szeretet erre engem nem kényszeríthet!
SEM pedig a saját gyermekeimhez NEM alkalmazkodok!
Kezdtem "kalandozni" az interneten és találtam egy Elvált Apák ilyen-olyan egyesületét a Haller utcában,
de kiderült, hogy a vezetöjük egy, a saját jogi munkájában teljesen sikertelen tesze-tosza, de nagydumájú ügyvéd vagy 25 éve!
Ezért van az, hogy az elvált apák ott vannak teljesen kiszolgáltatott helyzetben, ahol segítséget szeretnének kapni.
Tehát a valóságban ez a jogilag létezö, de tényszerüen nem müködö egyesület olyan "kórház" ahol a betegek egymást operálják...hát így állunk.
Nemrég arra...(valamerre)...jártam és látnom kellett, hogy megszünt minden önkontrol, nincs már önfegyelem. Alig ismertem fel. Túl van a mázsa-súlyon, már nem sétál, hanem szinte "tolat". Ez biztos garancia, hogy további betegségek vannak-jönnek.
Más...
Gondolkodtam egy sokszor használt kifejezésröl, a SORS-ról..ma inkább úgy használják "karma".
Lehet tudni(lásd internet), hogy több betegséggel is küzd a mama. Az egyiket egy alkalmi "partnertöl" kapta, szájüreg-fertözést, röviden "human papillomavirus". Tudni lehet, hogy soha nem gyógyul, csak tünetileg kezelhetö. Itt jutott eszembe a "sors", mert csúnya halála lesz, és úgy tünik, a sors "kiegyenlíti" az élete során a saját családja ellen elkövetett, megtorlatlan büneit.
Van egy nyilt titok, tehát mindenki tudja, de senki nem beszél róla:
"A rossz azért gyözhet, mert a jó nem tesz semmit sem!" ...és ez így is van, egész méltatlan életében erre számított, és senki nem is tett semmit sem...lásd gyámügy...lásd tehetetlen apa...
A gyerekeit nem szerette, nem nevelte, hanem "életben tartotta"...és gyülölte....micsoda különbség...
Isten legyen kegyes hozzá, másban már nem bízhat!
Micsoda meglepetes...valoban "felfedeztuk" egymast es en ennek csak orulni tudok...
Igen, en is tudom, hogy kirol szol ez a topic, kovettem egy ideig a "munkalkodasat" a Youtube-on. Hasonlo velemennyel vagyok en is, szerintem sem egy valodi, iskolazott szakember.
Elfogadom a keresed, hogy megszunt az erdeklodesed a "hatlabu farkas"-tema irant es szerkesszuk egyutt email-en a befejezo reszeket. Igen, itt-ott belejavitottam, vagy sajat gondolatommal kiegeszitettem azt, amit Te irtal, de a fobb "nyomvonalat" nem modositottam.
Folytassuk a szemelyes beszelgetesunket az email segitsegevel.
--------------------------------------------------------------------
4-ik rész
Féltestvérröl:
- Az anyu (is) tud valamit, ami nyilt titok, tehát mindenki tudja, de senki nem beszél róla:
Az én kedves, öreg barátomnak féltestvére van, nem pedig édestestvére.
(A következö szavakat, mondatokat én "raktam" össze "elejtett" célzásokból, utalásokból és a fantáziámból.)
Ez a féltestvér volt az, aki "megmutatta" az én kedves, öreg barátomnak, hogy mindenfajta következmény nélkül lehet szó szerint örült döntéseket hozni. A félig-meddig elvégzett középiskolát minden ok és következmény nélkül fel lehet "rúgni".
...és így is tett a Háromlábú Kutya-barátunk...mert meg AKART szabadulni MINDENKITÖL és MINDEN KÖTELEZETTSÉG-töl. (aminek a következményeit egész életében megszenvedi)
Azóta sem "hozta be" ezt az iskolai végzettség hiányából adódó elmaradást.
Véleményem szerint ez már így is fog maradni....sajnos...
Láthatjuk, hogy MÉGIS lett következménye ennek az elsietett-sugalmazott döntésnek, szó szerint "megrekedt" ezen a "tanfolyam"-szinten. a féltestvér is és a Háromlábú Kutya is.
Feltételezett kérdések a féltestvér részéröl...
Miért nem lehet megismernie a valódi Édesapját?
Miért nem ölelheti meg a valódi Apját?
Miért nem viselheti a bilógia apa nevét?
Miért nem kérdezheti meg, "Apám, miért nem szerettél engem?"
Miért NEM TE fizettél utánam gyermektartási díjat közel két évtizeden át?
Miért nem ismerhettelek meg?
...közbevetés...
A "Sors" nem elöször jut eszembe...
Az történt, hogy többször volt "dolgom" az egyik Fövárosi kórházban, ahol találkoztam egy régi ismerössel, aki egy valódi benfentes volt akkor még. Gondoltam, rákérdezek az én kedves, öreg barátom "történetére". Nos, öt nem találta meg az ismerös, tehát az én kedves, öreg barátom egy másik kórházban született, de megtalált egy hasonló nevet, olyasmit, mint a Háromlábú Kutya féltestvére.
Természetesen nem lehetek biztos abban, hogy PONTOS az egyezés, de van ebben a kicsi történetben egy "csavar" és ma már nem vagyok ettöl meglepve. Az áll a kartonon, hogy az ANYA KÉRÉSÉRE behivta a kórház a Apát, apasági vizsgálatra, (miért is kellett ez a vizsgálat?) és a vizsgálatot el is végezték, DE AZ ANYA KÉRÉSÉRE ennek eredményéröl az Apát SOHASEM ÉRTESITETTÉk...!!!
Egy kicsit már jobban értem az anya személyiségét és jobban sajnálom a két féltestvért...
Régebben, amikor még afféle "tedd-ide-tedd-oda" tagként "munkálkodott" egy rendezvény-szervezö "bandánál", volt egy közvetett kapcsolatom "arrafelé". Innen tudom, hogy miután Ö volt megsértödve, hogy az azt megelözöen egy elektronikus középiskolában elvárták töle, hogy tanuljon. Ezen annyira megsértödött, hogy év közben egyszerüen abbahagyta a tanulást és "afféle" szabadúszó lett.
Mondom...NINCS iskolai végzettsége, valójában semmihez sem ért. Ebbéli hiányosságát agresszíven és aroganciával leplezi és mint mondtam volt, avval mutatja az "érettséget", hogy neki már van
bakancslistája.
Nos...erre nem lehet büszke...
5-ik rész,
Apuról:
Azt gondolom, hogy Téged, kedves öreg barátom, lelkileg nagyon is megviselt az, hogy az Édesapád elhagyta a családot. Ezért fordulhatott elö az, hogy egy ideges, zaklatott, helyenként eröszakos gyermekkort élhettél meg egy valódi csonka-családban.
Pontosítsuk ezt a kijelentést, mely szerint az "Apu elhagyta a családját".
Hát...kedves, öreg barátom, ez bizony nem igaz! Apu szó szerint ELMENEKÜLT! (és ezt késöbb Te is megtetted, hasonló okból)
Az "útja" elöször is az ilyen-olyan-utcai Mentö Kórházba vezetett, az utcáról járó-kelök vitték be a Korházba.
Majd innen orvostól-orvosig, egyik kórházból ki, a másikba be...volt az élete. Mindezt tenni kellett, mert Ö IS ELSZENVEDTE mindazokat a "háborús állapotokat" amiért neked is MENEKÜLNÖD KELLETT, mert
szintén átélted azt a gyülöletet és agresszót amit az Apu. Ismerös ez a helyzet?
Sajnos a javító-nevelö intézet helyett az Édesapád vállalta, hogy otthont ad neked. Azért "sajnos", mert addiga már Ö sem volt egészséges, valójában, ahogyan mondani szokták, "csöbörböl-vödörbe" estél.
Nem tudtad, de gondolom, hogy különben is lekötött a saját szenvedésed, az Apu addigra már súlyos beteg volt, de ezt Te sem vetted észre és talán nem is érdekelt.
..és most jön egy furcsa "csavar" a történetben...
Miért engeded, hogy a mai napig is "tápláják" a lelkedben a gyülöletet, pedig TUDOD, hogy ezek (elözö bekezdések) igaztalan vádak.
...és még valamit tudnod KELL: a gyülöletbeszédnek vannak tulajdonságai:
- Közösen útálni valakit az olyan jó...mert ezzel is összetartozunk. Ez BIZONY HAMIS igazság!
- A gyület nem áll meg nálad, hanem továbbterjed a gyermeked által a következö generácóra IS!
- ...és ezt TUDJA, aki a gyülöletet gerjeszti...
Mit lehet még tudni az Apuról?
Mivel nem éltem és nem élek a közelében, marad az internet, mint információ forrás.
Tudni lehet, hogy diplomás végzettsége van, a részleteket nem tudom.
Annyit ki lehetett következtetni, hogy van egy "törvény" amit alkalmazott.
És ez pedig: "Ami nem öl meg, az megerösít!"
Ebböl gondolom azt, hogy egy új életet kezdett. Részletek szintén nincsenek.
- Nagyszülök:
Ma már senki nem emlákszik rájuk, hiszen kit érdekelnek? Kik voltak? Életük, személyiségük? Élnek-e,
halnak-e?
Ha már nem élnek, hova vannak eltemetve? Érdekel ez valakit? NEM!
- Temetölátogatás.
Mikor voltál utoljára a temetöben? Legalább November 1-én megemlékszel Róluk? Eszedbe sem jut...ugye?
- Örökségek,
Nincs valódi információm erröl, de a el tudom képzelni, hogy az elözöekben vázolt egoizmus okán, nem kaptál egyik nagyszülö halála okán egy "garast" sem. Tévednék?
- Szeretet,
------------
Ma már senki sem tudja, hogy ez a (csak a szószedetben megtalálható) szó valójában mit is jelent?
Persze, TUDJUK, hogy ennek az oka föleg az, hogy egoista, önzö, úrhatnám, beteg világban élünk.
De egy családon belül MEG KELL lennie a közös szándéknak, az összetartozásnak, egymás megbecsülésének.
E' nélkül nem müködik...!
- Tisztelet..?
---------------
A Téged félrevezetett haverod és féltestvéred "agymosása" okán ez a fogalom egyszerüen nem létezik!
- Feleségröl
-------------
Kevés, de értékes információm van.
Iskolázott, értelmes, inteligens.
---------------------------------
Diplomás agrármérnök, könyvelö
Híres cégnél elismert munkaerö!
Téged feltétel nélkül szeretö, IGAZI párod!
Hogy mennyire szeret Téged?
Pl:
amikor Téged, az állandó okoskodásod okán kirúgtak a Linux-egyesületböl a feleséged(nem vizsgálva a tényeket) hüségböl, az összetartozás okán szintén, önként kilépett.
KÉPLETESEN ÉRTEM: DE ha embert ÖLNÉL AKKOR IS KITARTANA MELLETTED!!!
-------------------------------------------------------
Egy IGAZGYÖNGYÖT találtál, hát BECSÜLD is meg és SZERESD!!!
- Gyermekröl
-------------
...és végül szabad legyen kérdeznem, mit tennél akkor, ha egy napon felismernéd, hogy a gyermeked hasonló "haverral" barátkozna, mint amilyen a Te haverod volt?
Aki egy életre félrevezetett a hazug "agymosással", mi szerint az életnek csak munka, tanulás, felelösség, szorgalom, és kötelesség NÉLKÜL van értelme, és elégséges a nagy "duma" és a fantáziálás.
...szóval...mit tennél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!