Létezik ilyen vagy hasonló hálózaton belüli beléptető rendszer (sajnos a pontos nevét nem tudom)?
Hali!
Érdeklődni szeretnék afelől, hogy létezik-e ilyen vagy hasonló kritériumokra épített hálózati rendszer (bocsánat, de a pontos nevét nem tudom…). Egy nagyobb intézményről lenne szó, ahol korlátozni szeretnénk egyes felhasználók internetkapcsolatát.
Mit szeretnénk:
- olyan rendszert, amely az internetkapcsolathoz belépést kér
- három féle felhasználó létezzen: általános jogú felhasználó, magasabb joggal rendelkező felhasználó, admin (rendszergazda)
- általános jogú felhasználó: korlátozott ideig használható internet (pl. naponta 6 órától 22 óráig), korlátozott weboldalak (belépés lehetőleg kód nélkül)
- magasabb joggal rendelkező felhasználók: korlátlan ideig használható internet, korlátlan weboldalak (belépés a rendszerbe személyre szabott kóddal és felhasználónévvel, maximum 2 eszköz/felhasználó)
Még van egy pár dolog amit szeretnék, de ezek a fontosak.
Egyáltalán létezik ilyen?
Köszönöm a hasznos válaszokat! Remélem lesznek... :)
Létezhet és létezik szerintem bizonyos kompromisszumokkal. Nem írtál semmit a hálózati környezetről (és ezt mások is kérdezik majd), jelenlegi hálózati infrastruktúra, az üzemeltetett szervereken, munkaállomásokon használt rendszerek stb.
Én először egy proxyszerver (pl Squid) vonalán indulnék el, ez az időintervallumokat és a weboldalak korlátozását megoldja, de ennél többet is tesz (pl forgalomstatisztika).
Az hirtelen nem jut edzembe, hogy user szintre hogy lehet ezt emelni, de 1000%, hogy lehet.
Létezik, valami captive portal kell neked, hogy melyik, azt talán majd megírja valaki nálam hozzáértőbb.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!