Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért szélesebbek arányaiban...

Miért szélesebbek arányaiban a mostani monitorok?

Figyelt kérdés
Régebben olyan "négyzetesebb" alakja volt a legtöbb monitornak, most meg olyan szélesek a tévék is meg a monitorok is... Ez miért van? Nekem nem tetszik :-/

2016. szept. 8. 20:36
 1/5 Amarok Tonrar ***** válasza:
2016. szept. 8. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a 16:9-es monitorok szélesek neked akkor az én 21:9-esemtől elborzadnál, haverom Dual 21:9es konfigjától meg szörnyet halnál.

Egyébként ez a mostanában, ez jó 10 éve volt

2016. szept. 8. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:

A miértre pedig:

Sokkal kényelmesebb oldalra nézni mint fel-le. Forgatható álványon van a monitorom, egyszer kipróbáltam milyen a 9:21, de néhány perc után megfájdult a nyakam a sok felfele nézésben

2016. szept. 8. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha még mindig nem világos(mert nem nagyon magyaráztam, így az én hibám)

A képernyőt növelni kell, egyszerűen egyre több mindent kell megjelenítenie a monitornak, pár programhoz a 16:9es fhd is kevés.

Ha megtartanánk a 4:3-as képarányt(a kocka monitort) akkor jelentősen kéne növelni a magasságát is->nyakfájás.

De mostanában láttam egy 1:1es monitort talán árukeresőn vagy edigitalon mikor kerestem a 21:9es monitorom, nézz utána, ha tetszik és van rá pénzed akkor a problémád meg is van oldva

2016. szept. 9. 08:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Megnéztem, nekem a 4:3-hoz tetszik a legjobban. Az drágább, mint a többi? Vagy jobb / rosszabb, vagy hogy van ez? (Tudom, hogy be tudom írni a keresőbe, hogy hány Ft, de abból nem derül ki pontosan.)

2016. szept. 9. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!