Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Pc takarítás de mivel?

Pc takarítás de mivel?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek! :)

Kövi "problémára" szertnék választ kapni.

Rendszeresen takaritom ecsettel a számítógépem (gép belseje), de egy hét sem kell és újra poros lesz. A kérdésem hogy tudtok-e valami alkoholos törlőkendőt vagy valamit amivel ha letakaritom nem kell hetente kétszer a számítógépet takarítani? Nekem van ilyen szemüvegtisztító ami "elvileg"alkoholos és taszitja port de nem használ legalábbis pc-re nem.

Ha valaki tud valamilyen praktikát vagy valamit amivel 1-2 hetente elég egyszer kitakaritani a kompániát akkor az irja le :)

Előre is köszi mindenkinek a választ :)

2016. szept. 7. 12:56
 1/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

Ha működő hosszú életű gépet akarsz, ne próbálkozz ilyenekkel. Csakis sűrített levegővel. Egyébként bőven elég negyed évente vagy félévente (legalábbis nekem).

Meg az sem mindegy milyen rendet, tisztaságot tartasz otthon. És ezzel most nem kritizálni akarlak.

Egyik ismerősömnek csináltam a gépét, akiknél amúgy mindig patika rend van, akárhányszor csak odamegyek.

Öt éves gép, és a garancia matrica még rajta volt sértetlenül az oldallapon, eredeti dátummal. Tehát senki ki sem nyitotta soha, hogy kitakarítsa 5 évig. Mégsem volt benne szinte egy porszem se. Mintha csak egy frissen összerakott gép belsejét láttam volna. Nem tudom hogy a francba csinálják. :D

2016. szept. 7. 13:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Hetente takaritom a házat mikor a gépet :D

Köszi a választ, ment a zöld pacsi! :)

2016. szept. 7. 13:09
 3/6 Lajos54 ***** válasza:
100%

Sokat jelent a gép elhelyezése. Ha lent, az asztal alatt, a padlón vagy annak közelében van, jóval hamarabb porosodik. A léptekkel felkavart, szinte nem is látszó port beszívja a hűtőventilátor (ami ugyan kifele fújja a meleget, de helyette kell befelé is menni a levegőnek). Ez a por aztán lerakódik, elég hamar.

Nem véletlen, hogy egyes gépházaknál a beszívó nyílásokat sűrű háló takarja, ez kiszűri a por egy részét. Persze akkor meg a háló tömődik el...

2016. szept. 7. 13:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedves 2.-ik, neked is köszi a választ, ment a zöld pacsi :) Igen a földön van, vam háló is ami ahogy mondod gyorsan porosodik :)
2016. szept. 7. 13:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Kaphatóak kis kézi porszívók is, "Dust-Devil" néven, az érzékenyebb helyeken azok is hasznosak lehetnek.

CPU-t soha NE takaríts sűrített levegővel, az csak még mélyebben fogja a bordák közé befújni a ganéjt. Fültisztító pálcika vagy fogpiszka beválhat, én azzal szoktam, kiszedi a porcicákat ügyesen :) ha már tiszta, akkor mehet a sűrített levegő.

2016. szept. 7. 13:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves 3.-as, a CPU ventinlátort le szoktam szedni ugy szépen ki lehet takaritani a "ganéjt" :D Ködzi a választ, ment a zöld pacsi! :)
2016. szept. 7. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!