Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan optimalizálhatom/takarí...

Hogyan optimalizálhatom/takaríthatom manuálisan a rendszert? Illetve, mik azok a fájlok, amiket biztonsággal törölhetek még? (Windows 7_Ultimat_x64)

Figyelt kérdés

Szívesen fogadom, a haladó szintű ötleteket is.

Ezeket már összeszedtem cikkekből, de mást nem találtam és van amit meg sem találtam közülük.

Például, ez az első mindig üres:

C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files

Gondolom ez az Explorer mappája, chrome-ot használok. Chrome-nak van külön mappája valahol, vagy elég, ha a böngészőben törlöm a cuccokat?

Második. Ilyen mappa nincs is a megadott útvonalon. o_O

C:\users\felhasználónév\AppData\Local\History

Alábbiak megvannak.

C:\users\felhasználónév\AppData\Local\temp

C:\Windows\Temp

C:\Windows\Panther

Itt is szoktam nézelődni, de amióta Total Uninstall-t használok, itt nem szokott maradni semmi.

C:\Programdata

Ideiglenes frissítési fájlok törlése megtörtént a frissítés után, a rossz frissítéseket is kigugliztam és ami a listában volt, fel sem települt:

C:\Windows\SoftvareDistribution\Download

services.msc--> Windows Defender és Játékok letiltva. Írt a cikk ilyeneket, hogy Windows Search, meg előtöltés kikapcsolása, na ezek olyan gyönyörűen leállították konkrétan a gépet, hogy 1 óra volt, mire megnyitottam bármit, szóval visszakapcsoltam.

regedit-ben is pucoltam programok után, de a Total Un. ezt is megoldotta már.

Hangokat kilőttem, Aero/Effektek lebutítva. Felraktam egy Cleanmem-et, és a StartUP Delayer-el beállítottam az induló alkalmazások késleltetését. 2-3 hetente, vagy nagyobb telepítések és/vagy sok-sok törlés után szoktam töredezettség mentesíteni egyet. Nem viszem túlzásba.

CCleaner-t örökre száműztem...

Itt megállt a tudományom, mint átlag felhasználó, elértem a korlátaimat. :D Viszont már így is sokkal stabilabb a rendszer.

A fejlődésem érdekében, várom a segítségeket.

Köszönöm! :)

2016. márc. 26. 13:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi bajod is volt a CCleanerrel? Szinte az egyetlen értelmes takarításra használható program. Egyszerű, gyors, átlátható.

Ezen kívül a Wise Care 365 is nagyon jó még, de ez mélyebben nyúl a rendszerbe, kicsit több konfigurálás/beállítás kell, és nem árt ha tudod, mi mire való a progiban.

Manuális a fájlokba mászkálni annyira nem ajánlott.

2016. márc. 26. 13:52
 2/12 anonim ***** válasza:
A CCleanernél vagy a Wise-nál jobban úgysem tudod kézzel elintézni.
2016. márc. 26. 14:17
 3/12 anonim ***** válasza:

Én is a Ccleanert merem csak ajánlani.

Sjanos az ilyen rendszerkarbantartó programok olyan fájlokat is tötölnek amiket nem kéne.

Én annak idején használtam Advanced System Care-t aztán újra kellett telepíteni a rendszer. Mert optimalizálás során olyan dolgokat, leírókat is tötölt ami néhány programnak nem tetszett.

Ha nem vagy megelégedve a géped teljesítményével, vegyél bele SSD meghajtót.

Ez az egyetlen olyan megoldás ami nagyjából a fájlszemetet figyelmenkívül hagyja és nem kell arra várni hogy beolvassa a fájltöredékeket. Ez is lassul idővel mint minden, De kevésbé vehető észre mint HDD esetében. mivel nem számít neki a töredezettség.

2016. márc. 26. 14:17
 4/12 anonim ***** válasza:

*manuálisan

Egy kis javítás, elgépeltem.

2016. márc. 26. 14:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Amióta nem CCleanerrel takarítok, gyorsabb a gépem. Tehát annyira mégsem jó.
2016. márc. 26. 14:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Oké, ha nélkülözhetetlen időnként valami takarító progi, marad a CCleaner, de milyen beállításokkal csináljam? Mi legyen, és mi ne legyen kipipálva? A Haladó részben szintén. Nem kérek felsorolást, de ha képet tud valaki küldeni, az is segítség lenne. Egyébként köszönöm a válaszokat!
2016. márc. 26. 14:36
 7/12 A kérdező kommentje:

3 válaszoló:

Pontosan ez volt a bajom a CCleanerrel is. Egy-két hónap után, instabillá vált a gépem. Először csak kis dolgokban, aztán jött a kék halál etc. Most két hónapja nem használom, csak a leírt mappák tartalmát törlöm, és stabil a gép. Még most sincs belassulva.

SSD meghajtót már csak új gépbe veszek. Most arra gyűjtök, ezt már nem akarom szétszedni, de ezt fél évig, talán tovább még használni fogom, és már nem szeretném többször újratelepíteni addig.

2016. márc. 26. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Hogy kék halált nem a CCleaner miatt kaptál, az is biztos. Meg az is biztos, hogy nem teszi instabillá, lassúvá, és használhatatlanná a gépet. Ha ész nélkül kezdesz törölgetni mappákat és fájlokat, na azzal többet árthatsz. Használj Wise-t, vagy CCleanert, és hagyd alapértelmezetten a beállításokat, azzal nem okozhatsz gondot.
2016. márc. 27. 21:06
 9/12 A kérdező kommentje:
Aha. Szóval a regisztrációs bejegyzések, amiket töröl, attól nem lehet?
2016. ápr. 2. 23:05
 10/12 anonim ***** válasza:

A CCleaner az eltávolított programok utáni visszamaradt bejegyzéseket és fájlokat törli.

És csak úgy megsúgom, ha nem a Vezérlőpultból törölsz, hanem 3. féltől származó programot használsz, az is belenyúl a Registery-be.

2016. ápr. 3. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!