Hogyan optimalizálhatom/takaríthatom manuálisan a rendszert? Illetve, mik azok a fájlok, amiket biztonsággal törölhetek még? (Windows 7_Ultimat_x64)
Szívesen fogadom, a haladó szintű ötleteket is.
Ezeket már összeszedtem cikkekből, de mást nem találtam és van amit meg sem találtam közülük.
Például, ez az első mindig üres:
C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
Gondolom ez az Explorer mappája, chrome-ot használok. Chrome-nak van külön mappája valahol, vagy elég, ha a böngészőben törlöm a cuccokat?
Második. Ilyen mappa nincs is a megadott útvonalon. o_O
C:\users\felhasználónév\AppData\Local\History
Alábbiak megvannak.
C:\users\felhasználónév\AppData\Local\temp
C:\Windows\Temp
C:\Windows\Panther
Itt is szoktam nézelődni, de amióta Total Uninstall-t használok, itt nem szokott maradni semmi.
C:\Programdata
Ideiglenes frissítési fájlok törlése megtörtént a frissítés után, a rossz frissítéseket is kigugliztam és ami a listában volt, fel sem települt:
C:\Windows\SoftvareDistribution\Download
services.msc--> Windows Defender és Játékok letiltva. Írt a cikk ilyeneket, hogy Windows Search, meg előtöltés kikapcsolása, na ezek olyan gyönyörűen leállították konkrétan a gépet, hogy 1 óra volt, mire megnyitottam bármit, szóval visszakapcsoltam.
regedit-ben is pucoltam programok után, de a Total Un. ezt is megoldotta már.
Hangokat kilőttem, Aero/Effektek lebutítva. Felraktam egy Cleanmem-et, és a StartUP Delayer-el beállítottam az induló alkalmazások késleltetését. 2-3 hetente, vagy nagyobb telepítések és/vagy sok-sok törlés után szoktam töredezettség mentesíteni egyet. Nem viszem túlzásba.
CCleaner-t örökre száműztem...
Itt megállt a tudományom, mint átlag felhasználó, elértem a korlátaimat. :D Viszont már így is sokkal stabilabb a rendszer.
A fejlődésem érdekében, várom a segítségeket.
Köszönöm! :)
Igen, de olvastam egy cikket valahol, hogy a ccleaner is elég túlbuzgó tud lenni a registryvel, és néha töröl olyat is, amit nem kellene. Oké, ott a mentés, de a visszaállított dolgok után, mégsem olyan stabil már a rendszer, mintha megelőznénk ezt nem? Lehet ezt ellenőrizni valahogy? Mármint, hogy mi az amit lehet törölni, és mit nem? Vagy ez benne van a pakliban, és ennyi, el kell fogadni?
Manuálisan, csak olyan regisztrációs bejegyzéseket töröltem, amiről tudtam, hogy melyik programhoz tartozott.
A Total uninstall is belenyúl a registrybe, de az legalább azt törli, ami a programhoz tartozik. Vagy tévedek?
Így viszont nem értem, miért volt kék halál? Nem volt olyan régóta fent a rendszer, hardver probléma pedig nincsen.
Most felraktam egy másik windowst. Meglátjuk, remélem csak az előző rendszer volt sz.r.
A kék halál hibakóddal érkezik, tessék utánanézni.
A CCleaner pedig nem túlbuzgó, a temp mappa tartalmát, a visszamaradt, sérült, hibás fájlokat, a visszamaradt és érvénytelen regisztrációs bejegyzéseket, a sütiket, valamint a böngészési előzményeket törli. Akárcsak a Wise.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!