Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van egy hat éves Toshiba...

Ahogy hívnak kérdése:

Van egy hat éves Toshiba laptopom, kb.3/4 raktam újra. Tegnap este még minden frankón ment rajta. Reggel nem akart bekapcsolni. Egy pillanatra az első 5 zöld led közül felvillan a negyedik, aztán semmi nem történik. Nem kapcsol be. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

2016. aug. 31. 08:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Még egynegyed újrarakás hiányzik. Végezz teljes munkát, ne hagyd félbe a háromnegyedénél.

A ledek alatt vannak szimbólumok olyanok, hogy táp, akku, hdd, numlock, capslock, stb. A negyedik melyik led? Sajnos nem látok el addig, pedig már voltam szemorvosnál, de azt mondták, hogy ez normális.

2016. aug. 31. 08:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, sikerült a 3/4 után az "évet" kihagynom :)

A negyedik a HDD/ODD/eSATA led...ez úgy érzem, nem valami jó hír.

2016. aug. 31. 08:51
 3/7 anonim ***** válasza:
A gépről írhatnál pár dolgot, pl.: biosba be tudsz-e lépni, ott látszanak-e a vinyók, ssd, hdd, sshd van-e a gépedben, volt-e hardver csere/javítás, a win telepítőcd vagy egy linux livecd/pendrive bebootol-e, meg hasonlók, csak hogy legyen valami kiindulási alapunk.
2016. aug. 31. 09:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy hardverhibát nehezen zárod ki egyedül, ezért azt javaslom, hogy vidd szervizbe kivizsgálásra. kb. 5-8 ezer jó-magyar-forintos óradíjjal megnézik neked kb. fél óra alatt.
2016. aug. 31. 09:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Nos, eredeti telepítővel használom hat éve, a telepítő magán a merevlemezen helyezkedik el. Az elmúlt hat évben összesen két probléma merült fel vele kapcsolatban: egyszer a DVD író/olvasót, egyszer a ventilátort kellet kicserélni, más probléma nem volt vele soha. Évente egyszer újratelepítem, hogy minden okés legyen. SSHD-ről nem tudok, bár ennyire nem vágom a témát. Ez egy Toshiba L550 típus, cserélhető videókarival. Nyilván szerviz lesz a vége, a kérdést azért tettem fel, mert első körben nem vágtam, hogy mi lehet a probléma. Magam meg bele se mernék nyúlni. A képernyő bekapcsolás után fekete marad, a HDD led bevillan egy pillanatra, majd elsötétül, és nem történik semmi.
2016. aug. 31. 09:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha pendrive-ról vagy cd-ről sem bootol be, akkor lényegtelen mi a probléma, megjavítani amúgysem tudnád. Én azt mondom, hogy ez a probléma szervizben orvosolható.
2016. aug. 31. 10:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Bootolni nem próbáltam, mert a helyreállító CD-vel (ami kell ugye az újratelepítéshez), formáznám a D meghajtót, amit nem szeretnék, mert tele van olyan cuccal, amit mindenképp meg akarok menteni.

Köszönöm a segítséget, megy a gép a szervízbe, az a biztos :)

2016. aug. 31. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!