Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Dalszöveg fájl hozzáadása?!?...

Dalszöveg fájl hozzáadása?!? Hogyan kell?

Figyelt kérdés

Alcatel OneTouch Pop 2 telefonom van. A zenelejátszóban ami alapból rajta van (nem letöltött) az alsó sávban mrg szokott jelenni az aktuálisan játszott zene. Ennek a sávnak a bal oldalán látható a zene "képe" úgymond. Erre rákattintva teljes képernyőn látjuk a játszott zene "kezelőfelületét" (nem tudom hogyan írjam remélem azért így is érthető). Ez ugyanúgy görgethető itt mint a kezdőlap, de itt csak két oldal van. A második oldalra az van kiírva, hogy "Adjon hozzá dalszöveg fájlt". A kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan tegyem?

Kicsit hosszúra sikeredett, nem tudom, hogy ebből mi a lényeges információ, de inkább leírtam mindent amit tudok, minthogy kimaradjon a lényeg. :-)

2016. aug. 22. 10:17
 1/3 CspCsj ***** válasza:

Általában a zenefájl ID3 mezőiben tárolt szöveg jeleníthető meg így.

ID3 szerkesztést támogató program kell hozzá, ami kezeli az újabb verziót is (ID3 V2).

Android-nál valamelyik Tag-szerkesztő: [link]

Windows-nál pl. Kid3 program: [link]

Szerintem a zenelejátszó nem tud ilyet szerkeszteni.

2016. aug. 22. 14:41
 2/3 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy a felét sem értettem de (gondolom a vége a lényeg) azért köszi :-)
2016. aug. 23. 12:05
 3/3 CspCsj ***** válasza:

Megpróbálhatsz LRC kiterjesztésű szöveges fájlt is létrehozni az MP3 mellé (zene_neve.MP3 és zene_neve.LRC), ami tartalmazza a dalszöveget, ilyen formában:

[00:05.00]Dalszöveg első sora

[00:10.30]Dalszöveg második sora

[00:15.10]Dalszöveg harmadik sora

...

2016. aug. 23. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!