A Linuxon hol van D meghajtó? Hová mentsem a fájlokat?
Figyelt kérdés
Most vettem egy linux ubuntus gépet. És fel szeretnék rá vinni különböző fájlokat. Hová mentsem? Mert a win-es gépen volt d meghajtó és tudtam hogy ha oda mentem akkor nem fog elveszni. De itt nem látok semmi ilyesmit. Tudnátok segíteni?2016. júl. 23. 08:47
1/6 anonim válasza:
Nem lett particionalva a lemez max ha ujra rakod akkor lesz
2/6 anonim válasza:
Itt "nincsenek igazán" különböző meghajtóhoz tartozó betűjelek, a meghajtóid általában a /mnt , vagy a /mediába vannak "mount"-olva (csatlakoztatva), tehát az alap "Számítógép" nevű meghajtón belül találod majd meg őket. Tehát itt konkrétan nem lesz meghajtóhoz betűjeled, hanem egy MAPPA fog az egész meghajtóra "mutatni".
A felhasználóhoz tartozó dokumentumaid a /home/felhasználónév mappán belül találhatóak, így ide is rakhatod a cuccaidat.
Itt utána tudsz nézni pár dolognak [link] (kiválasztod a verziódat).
Illetve az [link] (ha megy az angol)
Ezekbe nézz bele olvass utána annak ami furcsa/új és NÉZD MEG, hogy hogy van a gép egyáltalán partícionálva.
3/6 Alex Fly válasza:
Linuxon nincs D: meghajtó. Un*x rendszerben egy fájlrendszer van, a partíciókat -néhány kötöttség mellett- ennek valamelyik pontjára tudod felmountolni.
4/6 P.O.C. válasza:
Rakj fel rá egy Windowst, oszt jó napot. A Linux igazi szopórendszer, kevés minőségi szoftverrel. Kockáknak való.
5/6 anonim válasza:
lehet csinálni simán egy külön partíciót, meg keress rá a gparted programra aztán azzal simán megcsinálod. de sima reinstallnál a home mappa tartalma nem veszik el de ha formatálod akkor viszont igen.
6/6 Alain Delon válasza:
Ez az Ubuntu hátránya, hogy alapból nem particionálja a lemezt. Az én rendszerem, az openSUSE alapból particionál. A rendszer megy a /-re, a felhasználói mappa (mappák), ahogy korábban írta valaki, a /home-ba. Így újratelepítésnél csak a / módosul, a felhasználói mappák (saját fájlok, beállítások) érintetlenek maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!