Miért telítődik meg az a meghajtóm amit nem is használok?
Két részre van osztva a gépem C éd D meghajtó. Van benne valami ssd dolog, azon fut az op rendszer. Mindenem a D-re megy. Internetes letöltések, telepített programok, minden. A C-hez hozzá sem nyúlok mert az a rendszeré és még is eltelítődik! Már emiatt fagy le és akadozik a gép szerintem mert egészen kevés rajta a hely.
Használtam CCleanert hogy mindent kitöröljön cookiek meg ilyenek mert tudom hogy attól még a netezéstől is mennek dolgok a C-re. De nem változott semmi és már figyelmeztet hogy túl tele van.
Tudok vele valamit én is csinálni vagy ez esetleg egy vírus és el kell vinnem megcsináltatni?
A vírus sem kizárt, de maga a rendszer az használja. Alapértelmezetten a rendszermeghajtó méretének 10 %-át lefoglalja biztonsági mentéseknek. Ez prog.telepítéskor win frissítéskor, meg komolyabb változtatások után csinál egy mentést.
Tehát csökkented az elérhető méretét és kikapcsolod a hibernálást, esetleg a elég RAM-od van, akkor még a lapozófájl méretét. Szgép jobb gomb > Tulajdonások. Bal oldalt Rendszervédelem. Megkeresed a C meghajtót és 'Beállítás'-ra nyomsz. Ha egyáltalán nem használod, akkor törölhető. De meggondolandó.
Ez megmutatja mi foglal sok helyet
Emlékszem most már hogy legutóbb is a rendszer frissítések foglaltak nagy helyet, a videokártya frissítései meg az Adobe frissítések.
A C meghajtóm 111 GB-os.Igen van TotalCommanderem azon majd szépen kikeresem őket és törlöm a fölösleges frissítésekből visszamaradt dolgokat. Csak nem rontok el semmit :"D
Egyébként 8 giga RAM van benne, az elég lenne hozzá?
Köszönöm a segítséget mindenikek! :D
Az összes játékom a D meghajtón van. Semmit nem szedek le a C-re...
Vagy elírtam volna valamit?
Nem...
Hát én ezt újratelepíteném a helyedben, ez nagyon nem normális. Nálam cakk-pakk kb 30GB-ot foglal a 60GB-os C-n, vagyis 30GB szabad. Ez nálad 2GB...a 111GB-ból. Részemről nem kérdés mit kellene csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!