Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Honnan vegyek Gamer PCT?

Honnan vegyek Gamer PCT?

Figyelt kérdés

Max 200.000 forintot szánnék rá. Weboldalról rendeljem, vagy kérjek meg valakit, hogy rakja össze (Én nem értek az összerakáshoz)

Ennyi pénzből milyen játékokat vinne el a lehető legjobb gép?

#PC #Honnan vegyek PC-t?
2016. júl. 9. 16:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Majd mindjárt a kollégák összeállítanak neked egyet, és azt is elárulják, hogy honnan rendeld !
2016. júl. 9. 16:56
 2/12 anonim ***** válasza:

pcx vagy ipon

iponon olcsóbb a gépösszerakás, viszont a hardverek általában drágábbak(1-2k max)

2016. júl. 9. 16:58
 3/12 anonim ***** válasza:

Csak gépet, vagy minden kiegészítőt(monitort is)?

Gamer gépet, vagy gépet játékra?

2016. júl. 9. 16:58
 4/12 anonim válasza:
Iponnál olcsón összerakják :) és sajátot állíts össze vagy kérj meg valakit, hogy segítsen
2016. júl. 9. 17:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Az én összeállításom:

[link]

Ha nem kell monitor és periféria akkor jó lesz.

2016. júl. 9. 17:11
 6/12 anonim ***** válasza:
30%

Alakul.

Nem, ne bízd rá boltosra! Semmiképp!

Rendeld meg, és ha nem értesz hozzá, rakasd össze olyannal aki ért hozzá. Legrosszabb esetben a boltos a szemed léáttára egy 5000.- ért...

Te kapd a csomagot, te bontsd ki, fényképezd le a kiegészítőket, és úgy vidd el neki!

Később ha keresel valamit, és nincs a gépben akkor a kereskedő lenyúlta a szokás jogán. Szeretik a csavarokat, csatlakozókat, átalakítókat, meghajtó lemezeket, és hasonló kiegészítőket.

Mit rendelj? Menj fel valamelyik normális fórumra, és kérd ki a hozzáértők véleményét!

Még összerakásban is kaphatsz segítséget.

pl.: [link]

Az előző összeállítás nem rossz gondolat, csak kilóg kicsit a lóláb.

6500-as proci alá nem teszünk se ilyen gyengusz alaplapot,

se ilyen memóriákat.

A kártya pedig feleslegesen erős a processzorhoz képest.

Elég egy sima 380-as, 4 GB rammal..

Az IPON nem 1-2 ezerrel drágább, hanem minden egyes alkatrész 1-2-5 ezerrel drágább a minimumnál, így a végeredmény 20-30.000.- is lehet. 10%

6500 -as 60 körül.

Alávaló lap meg nem 110-es hanem 150, de inkább 170-es. Neked elég a H170. (Nem kell Z) 25-30 között találsz jót. MSI és Gigabyte.

Memória: Ne vegyél crusial.. samsung, és hasonló kereskedők, összeszerelők közt tömegcikké vált, tesztkörökből kiszorított modulokat.

Vannak komolyabb márkásabb memóriák, amik fent vannak a teszterek listáján az első 10 gyártó között.

Ezek között is vannak olcsóbb, de kiváló, csúcsot döntögető gyártókat. Az egyik ilyen, ami árban jó, és kiválók a tesztjei az a G-SKILL.

Ha H170-es lapot veszel, akkor nyugodtan tehetsz bele G-SKILL 2400-ast. Nem kell ragaszkodj a 2133-ashoz. Az ár meg szinte ugyan az. Mondjuk egy RipJaws 25 alatt van. Olyan 23000.-

Egy 380-as videokártya mondjuk Gigabyte 4GB-rammal 60 körül van

Egy terás Toshiba vinyó, és egy Normális tá... 25-30.000.-

Táp FSP vagy Chieftech!!!

Ez egy stabilabb, értéktartóbb összeállítás.

-------------------------------------

Én nem szeretnék a Hitachi által gyártott Toshiba vinyóról hisztis WD rajongókkal vitázni, így azt vedd ami tetszik, aztán majd tapasztalod évek múlva...

Én 25 éve veszek merevlemezeket.

A legöregebb torrentkínzott lemezem 1/2 Tera Hitachi. 6 év, több 1000 óra.

A legfiatalabb Toshiba 3 Tera.

Más nincs is, ami működik egy 80 GB-os samsung kivételével.

Van más típusom is, csak halottak.

Nyilván ez a ~ 210.000.- még kevés, mert ott a kis kiegészítők... de ez akkor is egy élhető összeállítás.

Nem beszélve arról, hogy nem 8, hanem 16 GB memória. :-)

2016. júl. 10. 18:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az előző összeállítás nem rossz gondolat, csak kilóg kicsit a lóláb.

"6500-as proci alá nem teszünk se ilyen gyengusz alaplapot,

se ilyen memóriákat.

Elég egy sima 380-as, 4 GB rammal.."

Az alaplappal semmi gond,ez nem FX!Ez a CPU egy R9 390X-el is megbirkózik,a RAM-mal sincs semmi gond.

Amúgy itt is vagyunk páran akik jártasak vagyunk a témában,nem kell más fórumra vándorolni.

"6500 -as 60 körül.

Alávaló lap meg nem 110-es hanem 150, de inkább 170-es. Neked elég a H170. (Nem kell Z) 25-30 között találsz jót. MSI és Gigabyte."

Egy H110-es alaplap elég egy átlag usnernak,Asrock-kal sincs semmi gond.

"Memória: Ne vegyél crusial.. samsung, és hasonló kereskedők, összeszerelők közt tömegcikké vált, tesztkörökből kiszorított modulokat."

RAM-ból mindegy hogy milyen csak megfelelő szabványú legyen.

"Ha H170-es lapot veszel, akkor nyugodtan tehetsz bele G-SKILL 2400-ast. Nem kell ragaszkodj a 2133-ashoz. Az ár meg szinte ugyan az. Mondjuk egy RipJaws 25 alatt van. Olyan 23000.-"

De mivel dedikált VGA lesz ez is mindegy.

"Egy 380-as videokártya mondjuk Gigabyte 4GB-rammal 60 körül van"

Az R9 380X jó áron van,pont annyival erősebb mint amennyivel drágább és hosszan távon jobban megéri.

" Egy terás Toshiba vinyó, és egy Normális tá... 25-30.000.-

Ez egy stabilabb, értéktartóbb összeállítás."

HDD-nek inkább WD vagy Seagate,a Toshiba valahogy nem a legjobbak között van hibalehetőségekben sem.Tápot nem a márkája alapján veszünk,Chieftech IArena egy ipari hulladék,az RMX meg közelít a csúcskategóriához.Egy ilyen konfighoz már 20K-ért kapni jó tápot.

Az enyém időtállóbb és erősebb.

"Nyilván ez a ~ 210.000.- még kevés, mert ott a kis kiegészítők... de ez akkor is egy élhető összeállítás.

Nem beszélve arról, hogy nem 8, hanem 16 GB memória. :-)"

A kérdező nem írta hogy van-e kiegészítője,a 200K meg nem kevés pénz(persze kinek mi)és abból a legjobbat kell kihozni.16GB memória teljesen felesleges.

A HSZ-ben elég sok az ellentmondás illetve látom sok ponton hogy nem vagy olyan jártas a témában,én érvekkel alátámasztottam mindent ha esetleg az lenne a gond hogy ok nélkül írtam.

2016. júl. 10. 19:17
 8/12 anonim ***** válasza:

#6. 6500-as proci alá nem teszünk se ilyen gyengusz alaplapot

teljesen jó a lap, a legolcsóbb lapba is jó a legdrágább proci

se ilyen memóriákat

1-2k-el többért lehet venni hűtőbordásakat, amik nem lesznek porosak és összefogdosottak

a 6500 kihajt egy gtx 1080-at is

Alávaló lap meg nem 110-es hanem 150, de inkább 170-es. Neked elég a H170. (Nem kell Z) 25-30 között találsz jót. MSI és Gigabyte.

b150 elég, felesleges az ssd caching és a több hálózati port

és asrock és asus

Memória: Ne vegyél crusial.. samsung, és hasonló kereskedők, összeszerelők közt tömegcikké vált, tesztkörökből kiszorított modulokat.

Vannak komolyabb márkásabb memóriák, amik fent vannak a teszterek listáján az első 10 gyártó között.

Ezek között is vannak olcsóbb, de kiváló, csúcsot döntögető gyártókat. Az egyik ilyen, ami árban jó, és kiválók a tesztjei az a G-SKILL.

Ha H170-es lapot veszel, akkor nyugodtan tehetsz bele G-SKILL 2400-ast. Nem kell ragaszkodj a 2133-ashoz. Az ár meg szinte ugyan az. Mondjuk egy RipJaws 25 alatt van. Olyan 23000.-

felesleges a csúcsszuper memória, a lap és a proci úgyis csak 2133-mat tud kihasználni

Egy terás Toshiba vinyó, és egy Normális tá... 25-30.000.-

a wd10ezex a legjobb kategóriájában

az fsp ventijei szoktak zajosak lenni évek után, a chieftek-nek vannak rossz szériái

20k alatt is lehet venni jót pl seasonic s12ii, be quiet pure power 8, xfx

16gb ram felesleges játékra

2016. júl. 10. 19:22
 9/12 anonim ***** válasza:

Azt hiszem leírtam, hogy nem kívánok vitatkozni kereskedők érveivel. Eldönti mit akar, és majd meglátja.

Én nem kereskedő vagyok, de szakmabeli.

Felesleges írogatni, hogy kevésbé értek hozzá.

Tisztában vagyok vele, hogy vannak az olcsó Chieftec tápok közt 3. országbeli gyártmányok. Lehet látni az áráról.

an olyan kereskedő amelyik az FSP bizonyos példányaira 5 év garanciát ad. Nyugodtan übereld a hangoskodó 1000 ft-os ventilátorral.

A kérdés nem az, hogy mit olvastál, melyik processzor milyen kártyát hajt ki.

Ez a kutyát nem érdekli, ha pénzt áldoz gépre.

Az érdekes, hogy a kívánt programokat optimálisan futtassa.

Egy 6500-as teljesítménye által elérhető játékok,

párhuzamban mozognak az általam ajánlott 380-assal.

Teljesen felesleges egy olyan kártyát venni, (390x és trs.) amihez nincs játék, de ha lesz, akkor esélyes, hogy komolyabb i7 kell hozzá, és kevés lesz neki a 6500.

Ez a lényege a párosításnak gépvásárláskor, és nem a tesztek által hímvessző méregetésre alkalmas mi mire képes, mit hajt ki.

Értelmezési problémával nem foglalkozom.

Leírtam, a G-SKILL egy olcsó, és remek poziciójú memória.

Vannak szarabb, de drágább memóriák, amiket tömegesen tesznek bele a kereskedők a lapokba.

Azt is írtam, hogy ebből biztosan lehet beletenni 2400-ast, és leírtam, hogy miért.

MERT VISZI, ÉS MERT UGYANANNYIBA VAN, DE TÖBBET FOG ÉRNI PÁR ÉV MÚLVA!!!

Nem érdekel melyik kereskedőnek érdeke, hogy elpasszolja a rajtamaradt 2133-as készletét.

Ha majd 4 év múlva esetleg el kell adni alkatrészenként, az kb. olyan lesz, mint most a 1333-as 1600-as szemben a 2133-assal.

Írtam, nem kívánok vitát nyitni.

Van WD-m 2 terrás. Nem futott 500 órát. Méltó helye a MÉH telepen van. Blokkhiba hegyek. És egy rakat adatvesztés ezzel párhuzamosan...

Egy részét le tudtam menteni, mert néha sikerül elindulnia. Szerencsére csak párszáz gigát buktam a híres WD-n.

Van Toshibám bőven, Több 3 terás, és van kisebb Hitachi 6 éves ami több 1000 órát futott, és van Toshibám, ami a HD Sentinel szerint 3 éve halott, de köszönöm jól van, azzal filmezek napi szinten. Dobálom, és viszem jobbra-balra.

..és van samsungom, ami simán kattog, van ami lefüstölt, és van ami csak simán nem megy.

Had szeressem a saját tapasztalatom alapján a márkákat, és had osszam meg ezt másokkal is!

Nem mondtam, hogy ilyet kell venni, csak megosztottam a tapasztalataim, amik csak PC szinten 25 évesek.

AZ utolsó pedig: Én sem lopom a pénzt. 5 éven át gyűjtöttem az új gépemre. Minden hónapban félre tettem 5000.- Ft-ot. Senki ne mondja nekem, hogy csak úgy szórom.

SZOSZO: Más-más irányú tapasztalataink vannak, ez nem jelenti azt, hogy hülye lennék hozzá. Az pedig, hogy ajánlok egy szakmai oldalt, hogy tágítsuk az ismereteinket, az nehogymár probléma legyen, mert olyan szaga van, mintha azt kéne elhinni, amit itt állít valaki, akiről semmi nem derül ki, hogy milyen tudásháttérrel rendelkezik, maximum az, hogy mennyire képes hihetően fikázni a másikat, akit szintén nem ismer senki.

Egy szakmai oldalon jó eséllyel ezzel a konkrét témával foglalkoznak, az ottani embereket az a téma érdekli, és nyilván abból erősek.

A gyakorikérdéseken előfordulnak olyanok akik értenek hozzá, és olyanok akik csak rásóznák másokra a cuccaikat, és privát üzengetnek, hogy én adom a tutit neked, ha megkeresel... de vannak olyanok is akik emellett magánéleti gondokkal, vagy épp tetszik-e a bigyimmal foglalkoznak.

Azaz, ez egy általános célú oldal, ami a lehető legjobb segítség mindenre, de remélem nem gond, ha valaki innen tudja meg, hogy hova kell forduljon utána.

Az, ha valaki megszerzi a megfelelő információt, és esetleg megtanulja azt, amit pár óra alatt meg lehet, az maximum azoknak a kereskedőknek rossz, akik elhitetik a vásárlóikkal, hogy az Ő 10-20.000.- ft-os felesleges munkájukkal csak jól jár a vevő.

2016. júl. 11. 21:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Akkor megrendelném az alkatrészeket és valakivel összeszaratnám. Honnan rendeljem?
2016. júl. 16. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!