Találtam egy rakat képet a gépemen amiket nem tudok megnézni. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Mikor megnyitom a képet,azt írja, hogy "A Windows fényképnézegető nem tudja meg nyitni a képet, mivel vagy nem támogatja ezt a fájlformátumot, vagy Ön nem rendelkezik a Fényképnézegető legújabb frissítéseivel."
Itt egy kép a hibáról, hátha többet tudok vele mondani.
Előre is köszönöm a segítséget!
2016. jún. 5. 21:54
1/12 anonim válasza:
A windows képnézegetője nem egy nagy valami. Kicsit szokatlanabb fájlokkal nem feltétlen boldogul. Próbáld meg valami profibb programmal, pl. az ezer éve bizonyított IrfanView meg fogja nyitni, ha nem hibás.
2/12 A kérdező kommentje:
2016. jún. 5. 22:03
3/12 anonim válasza:
Akkor ezek szerint mégis csak hibás fájlokról van szó.
4/12 Hominida válasza:
Az IrfanView-ban van egy Show hex mode pont a View menüben. Kapcsold be, lássuk, mi van igazából a képfájl legelején.
5/12 anonim válasza:
Tudnál küldeni egy ilyen képet?
Van pár ötletem és kíváncsi vagyok, hátha...
6/12 A kérdező kommentje:
2016. jún. 6. 18:57
7/12 Hominida válasza:
No, az már biztos, hogy ez nem BMP, GIF, ICO, JPG, PGM, PNG formátumú kép, és valószínűtlen, hogy PCX, RAW vagy TGA legyen. Egyedül a TIF jöhet szóba ennyi alapján, ezért ha egy ilyen fájl kiterjesztését átírod TIF-re, megpróbálhatod megnyitni. Ha nem megy, akkor ez valószínűleg vagy valami elvarázsolt, tömörített formátumú kép, vagy nem is kép, esetleg csak valami maradék egy sérült fájlból. Biztos, hogy nem ZIP, ARJ vagy RAR, és biztos, hogy nem EXE. Az elképzelhető, hogy egy COM típusú programfájl, ezt én nem tudom visszafejteni, de akkor esélyes, hogy vírus. Egyébként pedig passz.
8/12 A kérdező kommentje:
Hogyan írjam át TIF-re? Átnevezem, mondjuk kép008.tif-re? Ha igen, akkor ebbent az esetben ez nemjó, mert a kép tulajdonságoknál attól még azt írja, hogy .jpg
2016. jún. 7. 20:59
9/12 Hominida válasza:
Ez új információ. Eddig csak annyit tudhattunk. hogy a fájl kiterjesztése JPG, ilyenkor a Windows ennyit tekint információnak, ennyit ír ki és kész. De ha annak ellenére, hogy a kiterjesztés TIF lett, a megjelenítőprogram JPG-ként azonosítja, akkor az valószínűleg JPG, csak nekem fogalmam sincs arról, hogy miként. Akkor biztos van ilyen szerkezetű JPG is. Ha az IrfanView nem boldogul vele, akkor nekem sincs jobb ötletem, sajnos. Vagy talán annyi, és egy kísérletet megérdemelhet, hogy ha megvan az a fényképezőgép, amelyről ezek a fájlok származnak, meg kellene próbálni egy képet arra visszatölteni. Ha az meg tudja jeleníteni a tartalmát, akkor a fájl nem sérült, csak a gyártó által kitalált rendszerben kódolt. Onnantól ez már külön feladat.
10/12 A kérdező kommentje:
Hát, köszi a segítséget srácok, sajnos a fényképezőgép már nincsen meg, úgyhogy ez felejtős. :/ Azért még nem törlöm le a képeket, hátha valami csoda folytán egyszer valaki tud kezdeni vele valamit. :)
Köszi mégegyszer!!
2016. jún. 8. 19:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!