Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Pc vs konzol? Melyiket válasszam?

Pc vs konzol? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Melyiket és miért válasszam?

Mennyibe kerül egy olyan pc ami annyit tud mint egy konzol?

A válszokat előre is köszönöm

2016. máj. 28. 17:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
37%

#10:

"Autós játékokhoz a kontroller kb semmi előnyt nem ad a billegérhez képest, akkor inkább egy olcsóbb kormány."

Már megbocsáss, de ez egy tömény marhaság. Próbálj meg pl. az Assetto Corsa-ban vagy a Project Cars-ban bevenni egy kanyart billentyűzettel, majd meglátod. Az olcsóbb kormányok semmire sem jók, a komolyabb szimulátorok fel sem ismerik őket.

"Platformerekhez(hacsak nem valami 2D sidescroller) szintén rosszabb a kontroller"

Készülnek még egyáltalán 3D platformerek? Mindegy, ezzel a véleményeddel egyedül vagy. Mutass egy platform speedrunnert, aki billentyűzettel tolja, és meggyőztél.

"Verekedős, sport játékoknál nem a kontroller jobb hanem a kinekt/move/wii(az viszont fényévekkel mint a billegér)"

MI VAN? Egyre inkább úgy érzem, hogy nem ugyanabban az univerzumban létezünk. Hogy akarsz te Street Fightert vagy NBA 2K-t játszani Kinecttel vagy Move-al?

"Persze, hogy nem ad, mert bele van építve a konzolba az autoaim. Nem te célzol, hanem a gép. Egy pc-n próbáld ki a kontroller vs billegeret ahol nincs autoaim"

Azt sem tudod, mit jelent az autoaim. A konzolos shooterekben aim assist van, nem autoaim. Kb. 1992 óta játszom FPS-ekkel, nem kell elmagyaráznod, hogy működnek.

2016. máj. 29. 12:53
 12/30 anonim ***** válasza:
Emberek ne legyetek már barmok, mi az hogy már 2évente kell konzolt cserélni? Megmondom nem kell cserélni, csak egy erősebb változat lesz amivel nagyobb részletességel és felbontással fut majd, még csak fps különbség se lesz, se külön exlusive akkor meg miről beszélünk milyen 2évről? A mostani Ps4 még legalább három és fél évet kibír.Megnéznék egy pc-t ugyan ennyiért mit bírna.. https://www.youtube.com/watch?v=sarBswH9RGE ennyit konzolon is kb így fut max lehet egy fokkal gyengébb a részletesség. A ps4 mellet szól, hogy kényelmes + a haverokkal split screenen sok játékkal lehet játszani így haveri társaságba is nagyon jó. Kb ugyan annyira jösz ki sok év távlatába mivel pc: olcsó játékok viszont hardwaret többször fejlesztened kell Ps: Drága játékok viszont nem kell évente fejleszteni.
2016. máj. 29. 17:30
 13/30 anonim ***** válasza:
59%
Pc-t sem kell évente fejleszteni...
2016. máj. 29. 17:34
 14/30 anonim ***** válasza:
35%

200K-ból vettem gépet ami nagy vonalakban 2x annyi mint egy ps4.

I5-4590 proci és 4 gigás GTX960 kártya ami 4x-5x körberöhögi a ps4 hardverét és pont ennyivel is időtállóbb. a meg 900p meg a 30fps meg még mindig egy vicc.Ezek a koncolok csak annyit csinálnak,hogy visszafogják a fejlődést.

2016. máj. 29. 20:36
 15/30 anonim ***** válasza:
40%

Habár semmiségnek tűnik, de indok a PC mellett a PC Master Race is. Hihetetlen milyen érzékenyek a koszos konzolos parasztok(dirty console peasants) erre az egészre. Ugyanazzal a pár mondattal végtelenségig lehet cukkolni őket, nagyon gyorsan és nagyon erősen kiakadnak.

Plusz van egy csomó jól kinéző háttérkép, meg poén is

pl:

[link]

[link]

2016. máj. 29. 21:00
 16/30 anonim válasza:
50%

bekaphatják a cummantanivalómat a pc-sek tövig

konzol a jó választás !!! :)

2016. máj. 30. 14:54
 17/30 anonim ***** válasza:
35%

A 16. válaszoló a legnagyobb érv a konzol ellen.

Egy olyan közösségbe szeretnél kerülni ahol ilyenek vannak mint ő?

Vagy egy ilyenbe?

[link]

2016. máj. 30. 16:15
 18/30 anonim ***** válasza:

"Én is XIM-et használok a konzolos FPS-ekben, és messze nem ad akkora előnyt, mint azt a laikusok gondolják[...] de -mint említettem- nem tudok analóggal célozni."

Most akkor nem add vagy nem add akkora előnyt a billegér?

2016. máj. 30. 19:59
 19/30 anonim ***** válasza:
#18: Nem előnyről van szó, hanem másféle megközelítésről. A K/D arányom kb. ugyanakkora a PC-s Battlefieldben, mint a PS4-esben. Ha a ranglisták élén trónolnék a XIM4 adapteremmel, akkor lehetne előnyről/csalásról beszélni. Így csak kiegyenlítem a kontrolleres bénázásom miatti hátrányt. A PS1-es Medal of Honor óta próbálkozom vele, de nem áll rá az agyam/kezem. De sokan vannak így vele: mikor Angliában éltem, rajtam kívül egyetlen magyar ismerős sem volt képes jobbkormányos autót vezetni- pedig hát tök egyszerű.
2016. máj. 30. 21:09
 20/30 anonim ***** válasza:

"Melyiket és miért válasszam? "

Amelyik tetszik és amelyiken játszani akarsz.

"Mennyibe kerül egy olyan pc ami annyit tud mint egy konzol? " 90-100-ba de azzal semmit se érsz. Mint pc-s konfig.

Am röviden ha konzolt veszel legyen akármilyen amíg az aktív platform minden arra lévő játékkal tudsz játszani .Bizonyos grafikai kompromisszumok mellet + exclusive címek. (Bár állítólag az idei E3-ra lesz 4K konzol.

De ez még csak pletyka. )

Az irányítás totál megszokható csak ne hardon kezd.

Ezenkívül PS 3-4 esetén kiválóan kezeli a filmeket, zenéket. Plusz van egy Blu-Ray lejátszó-d is.

Ha PS-t veszel. Nettezni a PS3 egy nagy rakás..... azt inkább hagyd. Most a böngészésre gondoltam.

Lássuk a PC-t.

A legdrágább az összes közül ha azt akarod h ne fájlon a fejed 3-4 éveig, 200 E-t legalább áldozz rá és ügyelj arra h a hadware-ek azonos szinten legyenek.

Mire gondolok ? Veszel pl egy I5 CPU-t egy olyan lapba ami mondjuk 64-GB-ig kimaxolható aha igen csak I 5 max 32 GB-t kezel R-GO jól megszívattad magad lehet lecsérélni a CPU-t ha ki akarod maxolni a lap teljesítményét. De ez csak egy példa.

És akkor még cserélhetsz benne GPU-t, bővíthetsz ramot, lecserélheted a HDD-t/SSD-t....Vehetsz nagyobb tápot...

Cserébe viszont ha tartod a szintet elviheted a játékokat Ultrán.

Egyébként ha Gamer gépbe gondolkodsz nem érdemes spórolni.

Gondolok itt arra ha veszel egy jó CPU-t de kevés ramot v veszel egy jó GPU-t de kicsi háttértárat. V a tápod lesz kicsi. Az ilyenekkl csak magadat szívatod meg feleslegesen.

Én nagy vonalakba ezt tenném vennék egy I7-es CPU-t azt pl Intel Core i7-6700K azzal ki tudsz maxolni 64 GB-t és kevesebbet is fogyaszt. Egy MSI B150-t és akkor ez így ok. Ramból szerintem a HyperX jó de ami tetszik.

Videokártyának szerintem MSI, ASUS,... de DX12-es legyen. Háttértárnak Seagate v Western Digital, de legalább 7200rpm és 2 v több TB.

Tápnak vegyél legalább v mi 800 wattos-at. 450-500 wattal semmit se fogsz érni 2-3 év múlva.

Házból egy Cooler Master K380-t javasolnék.

De ez csak egy útmutatás nem vagyok szent csak tippet adtam mielőtt v mi okos ide kommentelne h de hát ez v az jobb. V veszel pl egy PS4-et és akkor nincs gond ezzel.

Egy PS3-4 X360, PC tulaj voltam.

2016. máj. 30. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!