Pc vs konzol? Melyiket válasszam?
Melyiket és miért válasszam?
Mennyibe kerül egy olyan pc ami annyit tud mint egy konzol?
A válszokat előre is köszönöm
#10:
"Autós játékokhoz a kontroller kb semmi előnyt nem ad a billegérhez képest, akkor inkább egy olcsóbb kormány."
Már megbocsáss, de ez egy tömény marhaság. Próbálj meg pl. az Assetto Corsa-ban vagy a Project Cars-ban bevenni egy kanyart billentyűzettel, majd meglátod. Az olcsóbb kormányok semmire sem jók, a komolyabb szimulátorok fel sem ismerik őket.
"Platformerekhez(hacsak nem valami 2D sidescroller) szintén rosszabb a kontroller"
Készülnek még egyáltalán 3D platformerek? Mindegy, ezzel a véleményeddel egyedül vagy. Mutass egy platform speedrunnert, aki billentyűzettel tolja, és meggyőztél.
"Verekedős, sport játékoknál nem a kontroller jobb hanem a kinekt/move/wii(az viszont fényévekkel mint a billegér)"
MI VAN? Egyre inkább úgy érzem, hogy nem ugyanabban az univerzumban létezünk. Hogy akarsz te Street Fightert vagy NBA 2K-t játszani Kinecttel vagy Move-al?
"Persze, hogy nem ad, mert bele van építve a konzolba az autoaim. Nem te célzol, hanem a gép. Egy pc-n próbáld ki a kontroller vs billegeret ahol nincs autoaim"
Azt sem tudod, mit jelent az autoaim. A konzolos shooterekben aim assist van, nem autoaim. Kb. 1992 óta játszom FPS-ekkel, nem kell elmagyaráznod, hogy működnek.
200K-ból vettem gépet ami nagy vonalakban 2x annyi mint egy ps4.
I5-4590 proci és 4 gigás GTX960 kártya ami 4x-5x körberöhögi a ps4 hardverét és pont ennyivel is időtállóbb. a meg 900p meg a 30fps meg még mindig egy vicc.Ezek a koncolok csak annyit csinálnak,hogy visszafogják a fejlődést.
Habár semmiségnek tűnik, de indok a PC mellett a PC Master Race is. Hihetetlen milyen érzékenyek a koszos konzolos parasztok(dirty console peasants) erre az egészre. Ugyanazzal a pár mondattal végtelenségig lehet cukkolni őket, nagyon gyorsan és nagyon erősen kiakadnak.
Plusz van egy csomó jól kinéző háttérkép, meg poén is
pl:
bekaphatják a cummantanivalómat a pc-sek tövig
konzol a jó választás !!! :)
A 16. válaszoló a legnagyobb érv a konzol ellen.
Egy olyan közösségbe szeretnél kerülni ahol ilyenek vannak mint ő?
Vagy egy ilyenbe?
"Én is XIM-et használok a konzolos FPS-ekben, és messze nem ad akkora előnyt, mint azt a laikusok gondolják[...] de -mint említettem- nem tudok analóggal célozni."
Most akkor nem add vagy nem add akkora előnyt a billegér?
"Melyiket és miért válasszam? "
Amelyik tetszik és amelyiken játszani akarsz.
"Mennyibe kerül egy olyan pc ami annyit tud mint egy konzol? " 90-100-ba de azzal semmit se érsz. Mint pc-s konfig.
Am röviden ha konzolt veszel legyen akármilyen amíg az aktív platform minden arra lévő játékkal tudsz játszani .Bizonyos grafikai kompromisszumok mellet + exclusive címek. (Bár állítólag az idei E3-ra lesz 4K konzol.
De ez még csak pletyka. )
Az irányítás totál megszokható csak ne hardon kezd.
Ezenkívül PS 3-4 esetén kiválóan kezeli a filmeket, zenéket. Plusz van egy Blu-Ray lejátszó-d is.
Ha PS-t veszel. Nettezni a PS3 egy nagy rakás..... azt inkább hagyd. Most a böngészésre gondoltam.
Lássuk a PC-t.
A legdrágább az összes közül ha azt akarod h ne fájlon a fejed 3-4 éveig, 200 E-t legalább áldozz rá és ügyelj arra h a hadware-ek azonos szinten legyenek.
Mire gondolok ? Veszel pl egy I5 CPU-t egy olyan lapba ami mondjuk 64-GB-ig kimaxolható aha igen csak I 5 max 32 GB-t kezel R-GO jól megszívattad magad lehet lecsérélni a CPU-t ha ki akarod maxolni a lap teljesítményét. De ez csak egy példa.
És akkor még cserélhetsz benne GPU-t, bővíthetsz ramot, lecserélheted a HDD-t/SSD-t....Vehetsz nagyobb tápot...
Cserébe viszont ha tartod a szintet elviheted a játékokat Ultrán.
Egyébként ha Gamer gépbe gondolkodsz nem érdemes spórolni.
Gondolok itt arra ha veszel egy jó CPU-t de kevés ramot v veszel egy jó GPU-t de kicsi háttértárat. V a tápod lesz kicsi. Az ilyenekkl csak magadat szívatod meg feleslegesen.
Én nagy vonalakba ezt tenném vennék egy I7-es CPU-t azt pl Intel Core i7-6700K azzal ki tudsz maxolni 64 GB-t és kevesebbet is fogyaszt. Egy MSI B150-t és akkor ez így ok. Ramból szerintem a HyperX jó de ami tetszik.
Videokártyának szerintem MSI, ASUS,... de DX12-es legyen. Háttértárnak Seagate v Western Digital, de legalább 7200rpm és 2 v több TB.
Tápnak vegyél legalább v mi 800 wattos-at. 450-500 wattal semmit se fogsz érni 2-3 év múlva.
Házból egy Cooler Master K380-t javasolnék.
De ez csak egy útmutatás nem vagyok szent csak tippet adtam mielőtt v mi okos ide kommentelne h de hát ez v az jobb. V veszel pl egy PS4-et és akkor nincs gond ezzel.
Egy PS3-4 X360, PC tulaj voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!