Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem tudok hangot felvenni?

Miért nem tudok hangot felvenni?

Figyelt kérdés

Windows 8.1

Elindítom a hangfelvevést, de nem rögzít semmit.

Headsetem van, de telefonálásnál is működik a mikrofonja, szóval nem ez romlott el.

Előlapi és hátlapi mikrofon csatlakozót is próbáltam.

2016. máj. 19. 23:37
 1/5 Lajos54 ***** válasza:
Mivel a gépedről nem tudunk semmit (hangkártya, használt felvevő program, stb.) csak általánosságban: a felvevő programokban általában ki leht, ki kell választani, hogy melyik bemenetről vegyen fel. Ennek nézz utána.
2016. máj. 20. 08:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Gigabyte F2A88XM-DS2
2016. máj. 20. 13:09
 3/5 A kérdező kommentje:

Gigabyte F2A88XM-DS2 alaplap integrált hangvezérlőjét használom.

2 programmal próbáltam: Windows 8.1 alap progijával és az Audacity-vel. Kiválasztottam hogy melyikről vegyen fel és így se jó. Még keresgélek hátha... de ha tudtok más ötletet, akkor jöhet.

2016. máj. 20. 13:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Közben már értem el némi eredményt. Vesz fel hangot csak nagyon halkan. A windowson is felnyomtam a mikrofon erősírést +30db-re. Az Audacity programban is erősítettem a mikrofonon, de még mindig nagyon gyér... kb full hangerőre kell felvenni a hangfalat hogy lehessen hallani valamit (rögzítés során sistergő háttérzaj keletkezik)
2016. máj. 20. 13:32
 5/5 Lajos54 ***** válasza:

Azt feltételezem, hogy a megfelelő bemenetre dugtad a mikrofont (mondjuk véletlenül nem a vonalbemenetre...).

Vagy a mikrofon csatlakozójával lehet valami gond, vagy nem igazán megfelelő a mikrofon a számítógéphez (hangkártyához).

Esetleg még valami beállítási probléma lehet. Ha nem is teljesen ilyen, de hasonló hangkártyával rendszeresen veszek fel hangot (szöveget), és bizony nem minden mikrofonnal értem el megfelelő eredményt.

A headsetnek milyen csatlakozója van? Külön van a mikrofonhoz és a hallgatóhoz, vagy egyben van a kettő?

2016. máj. 20. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!