Miért jön hang a laptopból ha benne van a füles?
Nem mindig, csak mondjuk nézek egy videót és 2-3mp-re megszólal a hangszóró is, aztán elkussol, közben jön a fülesen is a hang. egy vidó alatt akár többször is eljátssza.
Köszönöm a tippket!
#1: Akkor minek írsz?
Milyen laptop?
Milyen interfészt használ a füles? (Jack, USB)
Lehet, hogy a fülhallgató aljzata "ellen"kontakthibás. Ez azt jelenti, hogy amikor a dugót bedugod, az eltol egy nyelvet, amin keresztül a hangszórók vezetéke halad, ezzel megszakítva a hangszórók áramkörét, és a fülhallgató így az egyetlen lesz, amelyik szól. Ha ez a nyelv valamiért újra érintkezik, megszólalnak a hangszórók. Ez egy mechanikus hiba.
Lehet a hiba elektronikus is, ha az alaplapi hangvezérlő egység dönt arról, hogy a hangszóró és a fejlahhgató-csatlakozó közül melyeken adja ki a hangot. Ha képes arra, hogy egyszerre mindkettőn, akkor lehet, hogy ez a rész hibás, vagy vaami program pár másodpercre átállítja, aztán vissza.
írtam, egy lehetőséget, ami eddig több, mint amit te segítettél.
köszi a válaszokat, HP Laptop (pavilion dv6), Jack dugó.
Drivert újraraktam, de még mindig előfordul. Kizárásos alapon akkor hardweres a hiba gondolom.
Gondolom?
A driverfrissítés nem tudja megoldani az elektronika esetleges hibáját, ezért még nem lehetsz biztos.
Én a helyedben azt is szemügyre venném, hogy a dugó elég mélyen behatol-e az aljzatba, mert a dugó burka néha kicsit túllóg a peremen. Vagy hogy miután bedugtad, nem mozdul-e kifelé egy egész kicsit, nem lötyög-e, ilyesmi. De elsősorban: ha a dugó hibája, akkor ha elkezded mozgatni, óvatosan, mindenfelé, akkor elő kell jönnie a hibának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!