Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hosszú távon így ártok a...

Hosszú távon így ártok a monitornak?

Figyelt kérdés

lehet hülyeség ilyenel foglalkozni de zavar hogy megrövidíteme az élettartamát?

Most arról van szó hogy van egy hagyományos monitor az osd menüben maximumon van a fényerő de igy nem jó mer picit sötétebb a kelleténél és a videókártya programban tettem rá egy kis fényerőt 50% volt ott az alap és 75% on tökéletes a fényerő ez a fényerő felvétel a világításnak lehet ártani, úgy értem a háttérvilágításnak. crt monitor amiről beszélek

2016. máj. 18. 17:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem nagyon ártasz. De amúgy is mindegy, egy CRT monitor mai értéke olyan 1-2000ft között mozog. Szóval adjad neki.
2016. máj. 18. 17:22
 2/3 b4r4thg ***** válasza:
Lehet minimálisan csökkenhet ez miatt az élettartam, de nem sokat befolyásol szerintem.
2016. máj. 18. 18:12
 3/3 Lajos54 ***** válasza:

A CRT monitoroknál nem beszélhetünk olyan jellegű háttérvilágításról, mint a mai LCD stb. monitoroknál.

A katódsugár csőnek van egy bizonyos saját fényereje (régen úgy is hívták: előfűtése), de maga a képernyő belső felépítése teljesen más. Fő jellegzetessége, hogy a belső felületén lévő lumineszcens bevonat (ami az elektronsugár hatására fényt bocsát ki) egyrészt folyamatosan öregszik, másrészt egy kicsit "emlékezik". Minél erősebb a fénykibocsátása, ezek a jelenségek is annál erősebbek. Az emlékezés pedig azt jelenti, hogy az állandóan jelenlévő bizonyos ábrák (monitornál például a jobb felső sarokban a bezárásra való x, TV-nél egy csatorna logója) mintegy "belesülnek" a képernyőbe.

Nyilvánvalóan, minél erősebb a fény ezek a hatások annál jobban érvényesülnek.

CRT monitorok esetében a fény, amit kibocsátani képes, az öregedés folyamán egyre kevesebb lesz, egyre inkább szürkésebb, kontraszttalanabb lesz a kép.

2016. máj. 19. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!