Hogyan tudok filmet lejátszani tv-n hálózati meghajtóról?
Sziasztok. A tv egy:
LG LA6200 Full HD 1080p Cinema 3D Smart LED TV
Samsung 60D6500 Smart TV
A szerver: Win 8.1
kapcsolat: LAN
Ha a gépen már megy a média-megosztás, akkor a Samsungnál a Smart Hub > Saját tartalom vagy ilyesmi és megtalálod azon belül a számítógép nevét és tartalmát.
Ha nem menne a sz.gépen a megosztás, akkor szolgáltatásokban engedélyezni és indítani kell a Win Media Player megosztási szolgáltatást. A Hálózati és megosztási központban szintén be kell kapcsolni az engedélyeket, stb.
Nem részleteztem elsőre mindent, mert sokszor eltűnik a kérdező a kérdés után.
LG TV-ém nem volt, csak anyáméknál van egy, úgyhogy azt nem volt alkalmam tesztelni. Viszont a Samsung nálam is így működik. De csak addig, amíg egyszer be nem tallózom közvetlen a TV-be. Az pedig úgy történik, hogy meg van a médiafile, (*.mkv kiterjesztést nem játszik le hálózaton, csak ha átírod a kiterjesztést *.avi-ra. Nem konvertálás, csak a kiterjesztés átírása.) a televízió be van kapcsolva és a fájlra jobb gomb > 'Lejátszás a következőn' Samsung TV kiválasztása. Elkezdi lejátszani; a TV-nlsőre engedélyezni kell a lejátszást. Le is állíthatod. Ezek után már a TV-ből ki lehet választani a mappából a fájlt. Nálam 5 meghajtóról vannak sorozatok.
Jobb megoldást nem találtam egyenlőre. De így legalább működik. win 7-et használok
Nem tudom annak van e jelentősége - talán igen, mert mindig egyféleképpen csinálom - hogy a TV-n miként nyitom meg.
Szóval: Saját tartalom > Videók > Mappák > Meghajtók kiválasztása, azaz a rendes elérési út végigvitele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!