Set to box képes külső USB-s dvd meghajtóról lejátszani MKV fájlokat?
Hivatalosan a funkciók nem egyeznek meg:
Pendrive / merevlemez: hordozható, adatok felülírhatók mondjuk sokszor
DVD-Lemez: hordozható, egyszer írható rá az adat.
Namost az első kategoria az irodai emberkéknek lett elsősorban kitalálva, akik nem filmezni szoktak, hanem a prezentációkat tárolni és hordozni, melyek sokszor módosulnak, míg a DVD direkt filmeknek és családiképeknek készült...
Felmerülő probléma a biztonság, erre kitalálták, hogy használjunk felhőt.
számomra 2 akadálya van,
1: lassú internet
2: minek rakjam oda, ahol mindneki látja
Semmi baj nem volt DVD-lemezekkel, amíg megnem jelent a HD minőség.
és mivel egy 720p-s film 6-8 giga AVI-ba, és 1,5 giga MKV-ba, így értelemszerűen az utóbbit választom.
De itt a probléma, hogy nincs eszköz, mely képes ezt lejátszani a számítógépen kívül.
Szóval DVD-lemez érvei:
-hordozható internet nélkül
-viszonylag sokáig őrzi adatait megfelelő körülmények között
Találtam egy ilyet, ami szerintem jó lenne a célomnak :)
De nem akarok ennyit költeni, gondoltam egy usb-s meghajtó jó megoldás lenne, de ezekszerint senki nem próbálta még ki
"De itt a probléma, hogy nincs eszköz, mely képes ezt lejátszani a számítógépen kívül. "
De van, asztali médialejátszó, még az Alcor Hd 2650 set top box is lejátssza ezek nagy részét, ami 7 ezer forint, 12ért már egy kicsivel jobb médialejátszót kapsz, 20ezer pedig borzasztóan sok egy sima dvd lejátszóért, annyiból már bluray lejátszót is lehet kapni, ami tudja azt , ami neked kell:
"Namost az első kategoria az irodai emberkéknek lett elsősorban kitalálva"
Miért is?
"Felmerülő probléma a biztonság, erre kitalálták, hogy használjunk felhőt.
számomra 2 akadálya van,
2: minek rakjam oda, ahol mindneki látja "
Csak az látja, akinek megengeded....
"és mivel egy 720p-s film 6-8 giga AVI-ba, és 1,5 giga MKV-ba, így értelemszerűen az utóbbit választom."
Biztosan jó minőségű is. Gratulálok.
"Szóval DVD-lemez érvei:
-hordozható internet nélkül
-viszonylag sokáig őrzi adatait megfelelő körülmények között"
Ey pendrive, vagy külső vinyó nem hordozható net nélkül? O.o Megsúgom, egy flash meghajtó vagy vinyó "kicsit" tovább őrzi az adataidat...
Egyébként is, rengeteg megoldás van, csak kicsit kreatívnak kéne lenni.
Utolsónak üzenném, hogy belőle se lesz informatikus. Persze lehet én vagyok a régimódi már..
Valaki megtudná mondani, hogy hol van a felhő másikvége?
Talán svédországba?
És mire fő ne nézné már meg senki?
Mert azt írják?
Na nem megyek bele mélyebben, én nem bízok meg ezekben.
A külső vinyók meg pendrivek meg egész flash cuccokkal meg mondtam, hogy nem a hordozással van a probléma. De ha egyszer tegyük fel végtelenszer lehet adatot cserélni egy vinyón, akkor azt ne azzal koptassam már, hogy letöltök egy filmet 1 év mulva letörlöm róla, majd megin letöltöm.. Szerintem a vinyónak ne mez a funkciója, Az emberek világ életükbe lemezekre mentettek. ÉS a kedves utolsó válaszoló sem válaszolt még a fő kérdésre, hogy egy eszköz hogy értelmezi a külső DVD-meghajtót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!