Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nagyon melegszik a laptopom,...

Nagyon melegszik a laptopom, mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés
Van egy kb 1 éves Asus X550Ze tipusú laptopom, IceCool hűtéssel+alatta egy laptophűtö, és így is gyakran 90-95 fokra melegszik a GPUZ program szerint. Ellenőriztem más programokkal is, de azok is 90 fok körüli hömérsékletet írnak. CPU ventit nem lehet valahogy felpörgetni, valami progival?

2016. ápr. 17. 02:20
 1/6 anonim válasza:
Belsőleg egy teljes tisztítás + pasztázás. Megéri félévente megcsináltatni számtek üzletben (3-5000 Ft-ra számíts).
2016. ápr. 17. 02:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ ! És az mitől lehet hogy egyik pillanatról a másikra 8- 10 fokot hűl vagy épp melegszik program szerint ?
2016. ápr. 17. 13:50
 3/6 anonim válasza:
Alapjáraton nem kéne egyik pillanatról a másikra 10 fokot ugrania. Attól függ milyen meleg a laptop, hogy mennyire dolgoztatod meg a processzort és a videokártyát. Idővel por kerül a laptop hűtőjébe, ventilátorába, ezért nem tudja kivezetni megfelelően a hőt, tehát tisztíttatni kell. Paszta amit közvetlenül a processzorra kennek fel, akár 10 fokkal is tud hűteni a procin. Szoftveresen is biztosan lehet gyorsítani a ventilátoron, de én nem ajánlom. Ha nagyon poros a laptop akkor csak ront a helyzeten, ha még több hőt termel a proci, amit a venti nem tud kivezetni. Ha sokat játszol, akkor érdemes a laptop alá egy cooler padot is beszerezni, ami tovább tudja fokozni a hűtést. (Cooler pad-ból vannak nagyon gyenge minőségűek. Érdemes utána nézni milyenek vannak). Nekem CANYON CNR-NS04 van, ami nem rossz. Biztos hogy vannak ennél jobbak is hasonló áron.
2016. ápr. 18. 13:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Cooler pad... az tipikusan semmire jó, vagy csak akkor jó, ha a laptopnak alapból elégtelen a hűtése. Nem mindig segít, pl. a régi üzleti hp laptopomon hőfokjain nem csökkentett (átlag 50-60 fok, vinyó 40), az asus k53s gépemén igen, de az hadd ne mondjam milyen gagyi volt... Igen, takarítás, és pasztázás kell. Talán vírus is lehet, de nem biztos. Amúgy úgy tudom, hogy az asus x széria nagyon rossz, nem csodálnám, ha pont a hűtésen spóroltak volna. Kérdezz rá a szervízben, hogy lehet-e a gépbe combosabb hűtést szerezni (jó rézcsövekkel...), hidd el megérné.
2016. ápr. 18. 23:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Kitakarítottam, pasztám nem volt, azt majd legközelebb megcsinálom. Most az eddigi Átlag 90 fokról 65-68 fok, játék közben. Egyébként nem tudom az X szériákban milyen hűtést szoktak rakni, de ebbe IceCool rendszer van, amiről azt mondják hogy elég jó. Mivel AMD a lelke, ami melegszik, elvileg a hűtésen nem spóroltak. Mindenesetre most már jobban oda figyelek, és hamarabb kitakarítom, nem másfél évente :D Köszi mindenkinek a tanácsot !
2016. ápr. 22. 20:42
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 Nincs mit. Igen, idővel a hűtés hatásfoka csökken. Pl. az én asztali gépemben működé közben rengeteg levegő meg át, ez egyszerre előny is és hátrány is...

AMD... Na igen, az AMD-s laptopokat néha könnyen össze lehet téveszteni egy rezsóval... :D Utánanéztem az icecool hűtésnek, valóban nem rossz, de akkor erre figyelned kell.

2016. ápr. 22. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!