Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért szaggatnak a játékok a...

Miért szaggatnak a játékok a gépemen?

Figyelt kérdés
Szóval. Az a történet lényege, hogy tegnapelőtt feltettem újra a Witcher 3-at a gépemre. Ezelőtt majdnem über beállítások mellett, 1920x1080 felbontáson stabilan 50-60 között mozgott az FPS érték. Most pedig elindítom és olyan, mint a diavetítés. Mondom sebaj, talán valami mod lehet az oka, letöröltem mindet, ugyanaz. Újratelepítettem a videókártya drivert is, az sem segített. Levettem a beállításokat a lehető legalacsonyabbra és ugyanúgy akad. Nvidia vezérlőpultban is lekorlátoztam az előre renderelt képkockák számát 1-re, mert sok játéknál ez is okozhat szaggatást (kifejezetten a Witchereknél). Aztán eszembe jutott, hogy nemrég a GTA V-el is hasonló képpen jártam, de ott ráfogtam, hogy biztos a lassú ratyi netem miatt szaggat az online rész, mert azt akartam kipróbálni. Erre elindítottam kíváncsiságból a single player módot és ugyanaz a szaggatás van ott is, mint a Witcher 3-ban, pedig ez is futott eddig majdnem maxon probléma nélkül. Aztán ott a Firewatch, azt is most játszottam és az is akadozott (bár nem ilyen játszhatatlanul) pedig elvileg az nem is kifejezetten ilyen gépgyilkos játék. Meg a Dark Souls 1 mellé is régebben elindítottam youtuberól zenét, semmi baja nem volt, most az is szaggat. Gondoltam, hogy lehet vírus, mert ha behozom a feladatkezelőt egy pillanatra mindíg 100%-os processzor kihasználtságot jelez, pedig nem is fut semmi. Eset Smart Security-t használok, futtattam egy víruskeresést, talált is párat, de ugyanúgy szaggat tovább minden. Konfigom: Geforce GTX 770 2 Gb, 12 Gb RAM, Intel i5 4670K 3,4 GHz. Én már nem tudom mi lehet a baj, segítsetek légyszi!
2016. márc. 7. 20:06
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja, még ami fontos lehet, Windows 8.1-et használok. De nem friss telepítés, kb 1 éves.
2016. márc. 7. 20:07
 2/3 anonim ***** válasza:
amire a win van telepítve formázod majd telepítesz egy friss windowst ha régen volt pasztázva több mint 1év akkor azt is megcsinálod
2016. márc. 7. 20:53
 3/3 anonim válasza:
Windows újratelepítése, Gép portalanítása és nem szennyezzük be a gépet mindenféle dolgokkal... :)
2016. márc. 7. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!