Nem lehet bekapcsolni a gépet. Meg lehet még menteni?
Egy őskori win xp-s gépünk van ami rengeteg dolgon ment már át. Talán egy fél éve kezdte, hogy ha az elosztóban elmegy az áram, a visszakapcsolással automatikusan indul, Setup-al.
Ezzel nem is volt gond, azota dolgoztam és vettem egy laptopot, de idiótán két mappát nem másoltam át, addigra pedig a család valahogy tönkretette a gépet.
Ha bekapcsolod, a Setup bejön, F1, és kiadja a "windows normál módú indítása" etc. Erre rögtön kikapcsol, az utolsó helyes konfig-ná a windows töltés bevillan és utána, a csökkentett mód visszaad ugyanabba az oldalba, a többi csökkentettnél kikapcsol.
Megmenthető a gép? Vagy legalább az adatok?
Készíts Linux telepítőt. (Cd-re, DVD-re, vagy Pendrive-ra)
Indítsd a telepítővel a gépet.
Válaszd a kipróbálás módot. (ilyenkor a memóriába töltődik és nem nyúl a merevlemezhez)
Ha elindult, akkor pendrive-ra másolhatod, vagy hálózaton keresztül másik gép megosztott mappájába küldheted.
Pl. Lubuntu (~750MB):
DVD: [link]
Pendrive: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!