Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » IP cím alapján, vagy hogyan?

IP cím alapján, vagy hogyan?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem értek a témához, szóval inkább kérdezek. Pl van ez az ask fm nevű oldal (nem, nem vagyok regisztrálva,se semmi), és mindig hallani, hogy így meg úgy névtelen kérdések. Ha valaki regisztrált tag, de névtelenül kérdez, rá lehet jönni, hogy ki ő? IP címe alapján mondjuk, vagy hogyan? Ez mindig is érdekelt. Előre is köszönöm.

2016. jan. 24. 08:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Rá lehet jönni az IP alapján, de nem a mezei felhasználónak. Az internet szolgáltató adhatja ki az adatokat hatósági kérésre.
2016. jan. 24. 08:45
 2/20 A kérdező kommentje:
Tehát, ha egy átlag felhasználó rájön az IP címre, akkor ő nem fogja megtudni, hogy ki is az az illető? :o
2016. jan. 24. 08:46
 3/20 anonim válasza:
Hatósági kérésre elkérhetik az internetszolgáltatótól az adataidat. Ehhez szükséges az IP cím, néhány szolgáltatónál meg hogy mikor voltál a címen és/vagy a MAC addressed (hardware address, de könnyen változtatható). Ki lehet használni az internetszolgáltatókat, hogy adják ki az adatait valakinek. Ez illegális, de vannak, akik így megtudhatják az adatodat. Ezért érdemes olyan siteokat használni, amelyek az IP címedet nem adják ki. A legfőbb siteok, amire vigyázni kell, a Wikipedia, az ask.fm és a Skype. Ezek mind kiadják az IP cimed, a Skype mindenkinek, és az említett másik kettő a névtelen felhasználóknak.
2016. jan. 24. 08:52
 4/20 anonim válasza:

Ennek megelőzésében használhatsz VPN szoftver, amely az IP címedet megmásítja, és azt a helyet is, ahonnan bejelentkeztél. Ilyen módon az internetszolgáltató se tudja, hol lógsz az interneten, mert encryptálva van. Vannak ingyenesek, mint például a CyberGhost, de nem ingyenes ok miatt. Lehet, eladják az adataidat. Fizetettnek ajánlhatom a Private Internet Accesst, ez nekem bevált a múltban.

Vigyázz nagyon a Skypeal, mert egyes siteok a régi IP cimeidet is feladják, amelyek a Skypeodhoz vannak kötve.

IP címmel még egy durva területet (nem pontos) is meg lehet határozni, ahonnan bejelentkeztek, ha nem használnak VPNt.

2016. jan. 24. 08:57
 5/20 A kérdező kommentje:
Az durva. Ha egy fiatal fiú/lány csak ül és válaszolgat kérdésekre, IP cím alapján már be tudna azonosítani, ha kiadják az adataimat.. És ha a szolgáltató nem adja ki?
2016. jan. 24. 09:12
 6/20 anonim válasza:

Még egy pár dolog:

Van egy technológia, amelyet WebRTCnek hívnak. Ez egy olyan protokollt valósít meg, amelynek neve STUN. Ez P2P protokoll, így az IP címed kiadja, még akkor is, ha van VPNed!

Ez minden modern browserben megtalálható. Lehet olyan siteot készíteni, amely csak arra van, hogy a látogatók IP címét leírják. Ez a technológia a VPN IP címed is lejegyzi, és az igazi IP címed is. Ha valaki ilyet készít, és rávisz, akkor megtudhatja az IP címed könnyen.

Firefoxba úgy kell kikapcsolni, hogy bemész erre a linkre:

about:config

és kikapcsolod (true -> false) ezt az opciót: "media.peerconnection.enabled"

Online megkapod a többi browserre is.

DNS alapján is tudnak, ilyenkor a DNS szervereid az internetszolgáltatónál vannak az esetek legtöbb részében. Változtasd meg a Google DNS szervereire, amelyek a következőek:

8.8.8.8 és 8.8.4.4.

Ha leírnám hogy kell, egy falat írnek. Itt megkapod: [link]

2016. jan. 24. 09:17
 7/20 anonim válasza:
Ha a szolgáltató nem adja ki, akkor csak azt a durva területet tudják behatárolni. Ilyenkor annyit tudnak meg a legtöbb esetben, hogy milyen városba élsz. Vannak olyan esetek, amikor az internetszolgáltató szerverei nem ugyanabba a városba vannak, ahol te laksz. Ilyenkor hamis területet határolnak meg az interneten található IP cím felnézők.
2016. jan. 24. 09:19
 8/20 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, egy kérdés, mert én teljesen hülye vagyok ezekhez. Hogy kell érteni, hogy "kiadja az ip címet a névtelen felhasználóknak"?
2016. jan. 24. 09:23
 9/20 anonim válasza:

Nem vagyok biztos, hogy az ask.fm kiadja ezt az infót, azt csak a kérdésedből szedtem ki. Megmutatom a Wikipédián mi történik, azt tudom pontosan.

A Wikipédián tudsz oldalakat másítani. Ha nem vagy bejelentkezve, akkor az IP címed írja ki felhasználónév helyett. Ilyen példa:

[link]

Figyeld meg, hogy néhány helyen felhasználónév van, máshol IP cím. IP címes példa: [link] . Ezek fel vannak jegyezve mind.

2016. jan. 24. 09:27
 10/20 A kérdező kommentje:
Értem. Hát én nem használok ask.fmet, szóval nem tudom. De ha megy egy kérdés névtelenül és esetleg nem ír ki ip címet, akkor végképp nem lehet tudni semmit a kérdezőről?
2016. jan. 24. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!