IP cím alapján, vagy hogyan?
Ennek megelőzésében használhatsz VPN szoftver, amely az IP címedet megmásítja, és azt a helyet is, ahonnan bejelentkeztél. Ilyen módon az internetszolgáltató se tudja, hol lógsz az interneten, mert encryptálva van. Vannak ingyenesek, mint például a CyberGhost, de nem ingyenes ok miatt. Lehet, eladják az adataidat. Fizetettnek ajánlhatom a Private Internet Accesst, ez nekem bevált a múltban.
Vigyázz nagyon a Skypeal, mert egyes siteok a régi IP cimeidet is feladják, amelyek a Skypeodhoz vannak kötve.
IP címmel még egy durva területet (nem pontos) is meg lehet határozni, ahonnan bejelentkeztek, ha nem használnak VPNt.
Még egy pár dolog:
Van egy technológia, amelyet WebRTCnek hívnak. Ez egy olyan protokollt valósít meg, amelynek neve STUN. Ez P2P protokoll, így az IP címed kiadja, még akkor is, ha van VPNed!
Ez minden modern browserben megtalálható. Lehet olyan siteot készíteni, amely csak arra van, hogy a látogatók IP címét leírják. Ez a technológia a VPN IP címed is lejegyzi, és az igazi IP címed is. Ha valaki ilyet készít, és rávisz, akkor megtudhatja az IP címed könnyen.
Firefoxba úgy kell kikapcsolni, hogy bemész erre a linkre:
about:config
és kikapcsolod (true -> false) ezt az opciót: "media.peerconnection.enabled"
Online megkapod a többi browserre is.
DNS alapján is tudnak, ilyenkor a DNS szervereid az internetszolgáltatónál vannak az esetek legtöbb részében. Változtasd meg a Google DNS szervereire, amelyek a következőek:
8.8.8.8 és 8.8.4.4.
Ha leírnám hogy kell, egy falat írnek. Itt megkapod: [link]
Nem vagyok biztos, hogy az ask.fm kiadja ezt az infót, azt csak a kérdésedből szedtem ki. Megmutatom a Wikipédián mi történik, azt tudom pontosan.
A Wikipédián tudsz oldalakat másítani. Ha nem vagy bejelentkezve, akkor az IP címed írja ki felhasználónév helyett. Ilyen példa:
Figyeld meg, hogy néhány helyen felhasználónév van, máshol IP cím. IP címes példa: [link] . Ezek fel vannak jegyezve mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!