Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Corsair Strafe RGB. Cherry MX...

Corsair Strafe RGB. Cherry MX Brown vagy Red kapcsolóval vegyem?

Figyelt kérdés

Elhatároztam, hogy beruházok egy Corsair mechanikus billentyűzetre. A K70 (RGB) árát sokallom, valamint a nehézkes tisztántartásról szóló vélemények miatt maradnék a Strafe RGB-nél.

De... Red vagy Brown kapcsolóval vegyem? Brown-nal jelenleg (meglehetősen) drágább, viszont a sok gépelés/programozás miatt azt olvastam, nem célszerű a Red mellett döntenem.

Sima K70-et vennék, hogyha nem tántorítana el a LED-égők kiégéséről szóló visszajelzések tömege. A K70 RGB-t a 60 ezres árával meg már soknak találom (igaz, a Strafe RGB Brown kapcsolóval 52 ezer körül van jelenleg, Red-del 45-46 ezer).

Tanácsok, vélemények a kapcsolót illetően?

Legyetek szívesek, mellőzzétek az olyan hozzászólásokat, hogy felesleges pénzkidobás. Munka és kikapcsolódás szempontjából naphosszat a gép előtt vagyok, megengednék magamnak egy minőségi mechanikus darabot.

2016. jan. 20. 09:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Asszem, pont neked ajánlottam korábban a Corsairt (nekem is egy K95-öm van).

A kapcsoló típusa abszolút emberfüggő. Általában a Brown kapcsolósat szokták általános célra ajánlani, de engem a hidegrázás kerülget tőle. Hogy miért?

1. A taktilis (Brown vagy Blue) kapcsolókban az a pláne, hogy félúton egy kicsit "fennakadnak", ebből az érzésből és a kattanásból az agyad már érzékeli, hogy lenyomtad a billentyűt (ezért lehet annyira gyorsan és biztosan gépelni a mechanikusokon). Namármost, a Brown kapcsolóknál ez a pont annyira jelentéktelen, hogy szinte érzékelhetetlen (hallani hallatszik, csak érezni nemigen lehet). Azt hittem, hogy csak én érzem így, de a billentyűzetes fórumokban kiderült, hogy sokan küzdenek ezzel a problémával, ugyanúgy, mint a következővel:

2. A Brown kapcsolók más műanyagból készülnek, mint a többiek, elég durva szemcséjű a matéria. Ennélfogva a lenyomásuk arra hasonlít, mint mikor smirgli csúszik smirglin. A szakértők szerint egy pár hónap alatt összekopnak az alkatrészek, és teljesen elmúlik ez a jelenség, de én addigra a diliházba kerülnék.

A könnyedén lenyomható Red kapcsoló tényleg játékra való, VAGY az olyan gépelőknek, akik nagy erővel csapják le a gombokat, és azonnal elengedik. Mert aki membránoshoz van szokva, az kicsit tovább tartja lenyomva a billentyűt, és a mechanikus mááriss ííígy keeezd elll ííírni. Megszokható, de nem mindenkinek.

2016. jan. 21. 00:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ!
2016. jan. 21. 06:03
 3/4 A kérdező kommentje:

#1 válaszadó

Nem tudom, olvasod-e még ezt, de végül is Brown-nal vettem. Picit hangosabb, mint amire számítottam, de így is tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Nem tapasztaltam olyan hátrányait, amit leírtál. Egy hete használom, és most tartok ott, hogy membránoson picit nehezebbnek érzem a billentyűk lenyomását (főleg a munkahelyin, bár az eleve siralmas állapotban van).

Mindenesetre még egyszer köszönöm a segítségedet!

2016. jan. 29. 20:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Isten hozott a klubban! :)
2016. jan. 29. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!