BIOS frissítés utáni probléma, mi a megoldás?
alaplapom: M5A97 R2.0
proci: AMD FX 6300
ram: Corsair 1600 MHz DDR3 Vengeance (2x2 GB-os)
frissítés előtti verzió szám: 2201
fr. utáni v. sz.: 2603
Hogy is volt:
pendrive-ot leformáztam FAT32-re, rá raktam az XYnevu.CAP fájlt, kikapcsoltam a gépet, elindítottam, beléptem a BIOS-ba, Tool fülön valami EZ Flash Utility-be beléptem, kiválasztottam a pendriveon levő fájlt és enter, megkérdezi beakarom-e tölteni --> igen, betöltötte, akarom-e frissíteni --> igen, kb. fél perc alatt végzett, kiírta hogy sikeresen frissítette és hogy újrafog indulni, újraindult, nekem jó a Normal mode (nem kell semmi power saving, meg asus optimal), megnéztem minden úgy van-e beállítva ahogy szerintem jó(és igen(legalább is szerintem), nem kellet módosítanom semmit), viszont ha az Advanced mod-ban rá még az Ai tweaker fül-re (már mint átváltok rá), akkor kifagy a bios(nem reagál se billentyűzetre, se egérre), ilyenkor a reset-gombal(a gépház elején van egy reset gomb, amit bekötöttem a megfelelő helyre), újraindul, nagy feketeség(de mennek a ventik), semmit nem ír ki, reset gombra nem reagál, power gombot tartom nyomva pár másodpercig, míg ki nem kapcsol, elindítom, és majd ki ír egy pár dolgot, de ebből ami lényeges: Overclocking failed!
és hogy lépjek be a biosba hogy beállítsam a dolgokat
viszont, nekem nincs szükségem Overclocking-ra
amúgy ezután belépek F1-el a biosba, majd kilépek, azután vagy elindul a rendszer vagy nem és újból ez a power gombos-os dolog, de a rendszer zavartalanul működik tovább, én nem vettem észre semmi melegedést(mondjuk még nem is volt leterhelve komoly dologgal)
mi a teendő? vissza váltsak 2201-re vagy egy másik verzióra, ami frissebb a 2201-nél (pl.: 2501) vagy várjak egy új verzióra, addig éljek így
amúgy elégé elszomorító hogy mindenhova ezt írják a bios verzióknál: Improve system stability.
lehetnének pontosabbak
a probléma gyakori, gyakorlatilag minden indításnál el kell játszanom ez a power gombos játszmát
a válaszokat előre is köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!