Mit tehetek, ha már a gépem többször is kidobta a kék halált?
Pár nappal azelőtt, hogy kidobta, raktam a gépembe 4 giga RAM mellé +4-et. Nem tudom, hogy ez számíthat-e valamit.
Egyébként 2x dobta ki eddig a kék halált, és mindig akkor, amikor éppen benne voltam valamelyik játékban (2x Battlefront 2015 közben, ekkor a szokásos kék képernyővel és hanggal, és 1x World of Tanks közben, de ekkor csak hirtelen teljesen befagyott viszont a képernyő nem változott, egeret nem lehetett mozgatni, semmire sem reagált, és mindeközben lehetett hallani a hangszórókból azt a hangot, amelyet a kék képernyő megjelenésekor is.).
A gépem pont most kb. 1 éves, tudatosan használom, hogy nagyjából ne menjen bele mindenféle vírus, viszont sokat torrenteztem, de utolsó torrent letöltésem kb. 3-4 hónapja volt, tehát elég régen, de nem tudom, hogy ez számít-e valamit. Teljes számítógépellenőrzést is rendszeresen csináltam.
A gépem, ha ez számít egyáltalán bármit is:
Operációs rendszer: Windows 7 Professional
Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3,2GHz
RAM: 4,00GB
Videókártya: Nvidia GeForce GT 740
Egyébként mostanában semmilyen új programot, játékot nem töltöttem le, ami nem hivatalos vagy pénzért megvett lett volna. Nem tudom, hogy mi okozhatta ezt a kellemtlenséget, de a segítségeteket kérem, hogy írjatok valami megoldást, ha tudtok, hogy hogy lehetne helyreállítani. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Első oszlop: Gyártó.
Második oszlop: Méret.
Harmadik oszlop: Típusszám (számít!, ha kell így keress rá kapható memóriára)
Dimm socket (2 v-s oszlop): a v-k jelölik, hogy melyik slot-ba teheted.
Köszi, már így is sokat segítettél, de lenne még egy kérdésem.
Mi a különbség az 1600 és az 1333 között? Melyiket érdemesebb venni?
DDR3 1333 MHz - 1600Mhz
Attól függ. Mert a memóriánál két értéket kell figyelembe venned. MHz + késleltetés, azaz CL. Ez lehet 11, 10, 9, 8, 7, stb. DDR, DDR2, DDR3 esetében is mások a CL értékmezők.
Pl.: DDR3 133 MHz CL8 = DDR3 1600 CL9. Körülbelül. Egyiknek órajele magasabb, másiknak késleltetése kevesebb (mert a kevesebb érték a jobb).
Hétköznapi számítógép használat-és játékok esetében a te általad kérdezett modulok között 3-6% teljesítmény növekedés ha van, így elhanyagolható.
1600MHz-es annyiból jobb, hogy ha erős processzorod van és az a saját intergált megjelenítőjét használja (HD Graphics-ok), akkor a CPU-RAM elérése gyorsabb lesz. A te CPU-d erős. Így én az 1600MHz-es modult vásárolnám.
Ha render-elnél, vagy hardveres tesztet végeznél, esetleg tuningolnál, ott számít a MHz. Számos külföldi benchmark van erről. De mint mondtam, hétköznapi használatra 3-6% teljesítmény elhanyagolható. Nem lesz ettől több az FPS-ed. Főleg mivel nem Intel HD grafikát használsz. Röviden ennyi, hosszan könyveket lehetne róla értekezni.
DDR3 nem 133 akart lenni, hanem 1333*
Nem volt elég reszponzív a perifériám.
Huhh. Elképesztő, hogy mennyire értesz hozzá.
Nem tudom, hogy ebből meg tudod-e állapítani, de az a memória, amit kivettem a gépből Crucial 4GB DDR3-1600 UDIMM CT51264BA160BJ.8FED volt.
Tehát akkor az egész hercehurca azért volt, mert ez a RAM nem kompatibilis az Intel H81 Express Chipset-emmel?
Igen. Továbbá:
Ha két különböző memóriád van, azok attól még működhetnek, ha nem is párban. Pl.: DDR2 800MHz-es és egy 667MHz-es Kingmax esetemben anno. Ilyenkor a 800MHz-es 667MHz-en fog működni, ugyanis visszafele kompatibilis. Ekkor is az azonos színű foglalatba kell tenni.
A táblázatban azt kell figyelned, hogy a Dimm1 és a Dimm2-n is V legyen, mert akkor tudnak párban menni.
De! Legokosabb megoldás, hiszen írtad, hogy 4GB-os modulod van, hogy először is megnézed, szerepel-e a listában. Ha esetében két V van, akkor vegyél egy ugyanolyant, hiszen a párban működő memóriák 30%-kal gyorsabbak.
Típusszáma figyelj. Pl.: Speccy programmal a legkönnyebb, így szét sem kell szedni a gépet. Bal oszlopból kiválasztom a RAM fület. SPD modulok-at kinyitom, így a következőt látom.
Típus DDR3
Méret 4096 MB
Gyártó Elpida
Max sávszélesség PC3-12800 (800 MHz)
Cikkszám EBJ40UG8BBU0-GN-F
Sorozatszám 2788824669
Értelemszerűen ha kompatibilis RAM-ot akarok, akkor Elpida lesz és EBJ40UG8BBU0-GN-F, továbbá PC3-12800.
Újan már nem kaptam, így használtan vettem 5.000 HUF-ért.
Típus DDR3
Méret 4096 MB
Gyártó Elpida
Max sávszélesség PC3-12800 (800 MHz)
Cikkszám EBJ40UG8BBU0-GN-F
Sorozatszám 1031221189
Mivel egyezik a kettő és a táblázatomban is szerepeltek, V V-vel, így tudtam, jó lesz.
"azonos színű foglalat"
Mint már említettem a gépemben 2 foglalat van, és mind a kettő fekete.
A Speccy program azt írta, hogy a gépben alapból Kingston PC3-12800 (800 MHz) 9U5584-005.A00LF (KVR16N11S8/4) van, de mivel nem akartam elhinni (és azt hittem, hogy megint szórakozik velem, mert már az Intel Core i5-4460 helyett is i5-4570-et írt), kivettem a gépből a memóriát és tényleg az volt benne, pedig ez sincs rajta az általad linkelt listán, de mégis működött a gép vele egész 1 évig.
Tehát így most már kezdenek világosodni a dolgok, a két RAM márkája sem egyezett meg (Crucial, Kingston), fizikai méretük sem, illetve egyik sincs rajta a listán. De mivel a Kingstonnal hibamentesen működik szerintem egy ugyanilyet veszek, feltéve, ha tudnak egymással párban működni. Szerinted ez jó megoldás lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!