Miért nem tudok DVD-ről bootolni?
Most raktam össze egy új gépet, és nem tudom rá felrakni a win7-et az istennek sem. CD-ről szeretnék telepíteni, de nem tudok onnan bootolni valamiért. Ezt írja ki:
F2 or Del to run UEFI Setup
F6 - Instant Flash
F11 Boot Menu
Press tab to swictch screen
F11-re megyek - kijön egy ablak. Please select boot device
AHCI P4: HL-DT-DT DVDRAM GH20NS
AHCI P5: ST31000322CS
Configuration Boot default
de egyikre sem csinál semmit, csak kiírja, hogy: Rebbot and select a proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key. Ákrmit megnyomok csak ezt írja ki újra. Valami ötlet mi lehet a baj?
Fogalmam sincs a telepítő milyen programmal lett kiírva.Úgy kaptam a Cd-t.
Se, Legacy se Secure boot-ot nem látok sehol. Olyat találtam, hogy Boot Failura Guard, az beállítottam disabled-re
Az alaplap ASRock B85M Pro3
A kis füzetében azt írja a BIOS.hoz, hogy:
- 32Mb AMI UEFI Legal BIOS with multilingual support
- ACPI 1.1 Compliant wake up events
- SMBIOS 2.3.1. support
-CPU, DRAM, PCH 1.05V, PCH 1.5V multi-adjustment
Fogalmam sincs, hogy ez mit jelent, de nálam hozzáértőbbeknek talán mond valamit.
Csak a Secure Boot-ot találtam meg hirtelen. PDF ha meg tudod nyitni. 83.old lap alja ftp://europe.asrock.com/Manual/B85M%20Pro3.pdf
Security screen. Utána mentés. Bár lehet, hogy eleve disabled az alapbeállítás már.
A telepítő lemezt amit kaptál, az biztosan működő és tesztelt?
Van egy hasznos kis portable programocska amivel meg tudnál bizonyosodni a lemez hibátlanságáról. Neve MobeLiveCD 1,52 MB. [link] a kék sáv Get mobalivecd now. Már ha PC-ről írsz és nem tabletról.
Letöltés után egyből futtatható. Futtatás rendszergazdaként! Kiválasztod a run live USB. Megkeresed a CD meghajtó betűjelét és azt választod. Fel tesz egy kérdést, hogy akarsz e létrehozni merevlemezre virtuális lemezképet > válasz NEM/NO. Másolási hiba üzenet, erre Mégse > folytatja és kérdi: akarod e folytatni a telepítést a fájlok másolásának kihagyásával> Igen. Ezt az utolsó 2 mozdulatsort 2x kell megismételni, mert újra felteszi ugyanezeket a kérdéseket. Utána üzenet: a telepítés nem sikerül > OK és elindul a lemez tartalma, ha hibátlanul van kiírva. Nem megy végig a telepítés, mert nem talál merevlemezt, de valami látszik, hogy elindul e egyáltalán vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!