Túl melegedés miatt kék halál?
A túlmelegedés miatt lehet. Az én Lenovom két éves, nekem is Win8-ra lett előkészítve (de Free DOS volt csak rajta), Windows7 telepítőm volt, az került fel.
Nálam akkor melegszik, ha rajta marad a töltőn, amikor már feltöltötte magát. De kékhalál még nem volt.
"Játék közben meg meleg a laptop" Mint minden gép játék közben. Az még önmagában nem baj, hogy játék közben meleg a gép. Minden gép, minden alkatrész melegszik játék közben.
Ha nincs Windows 7 támogatás driversen, akkor az is előfordulhat, hogy amiatt van kék halál, igen. Az én laptopomhoz is Win 8.1 64 bit és Win 10 64 bit van a hivatalos oldalon, semmi más.
Milyen laptop pontosan? Meg mi a kék halál üzenete? Azt jó lenne tudni, mert a kódok, szövegek alapján el lehet már indulni. Pl. ha benne van, hogy driver, akkor egyértelmű. Az egyik klasszikus kék halál az irql_not_less_or_equal. Ez is driveres, de elő fordulhat, hogy hardveres.
De az is lehet, hogy a gépedet nem játékra találták ki. Ebben az esetben lehet nem árt egy hűtőpadot beszerezni. Olyat, amin a ventik szabadon rakosgathatóak, pl. Cooler Master Notepal széria.
Pontosan milyen G45 50? Alján kell lennie egy matricának, és van ott még további típus. Pl.: 80E301GHHV
Amúgy nem olyan erős a széria játékra, milyen játékokkal játszanál? Mert egy GTA V, vagy Assassin's Creed Syndicate nem erre a laptopra lett kitalálva. De ez mondjuk még nem ok kékhalálra. Illetve van driveres támogatás Win 7-hez a Lenovo oldalán. Fent van minden driver? Mert mint írtam, driver hiány is okozhat kéket.
Lenovo G50-45 80E300GJHV
Amúgy Euro Truck Simulator 2, meg az OMSI 2 amivel játszok.
A játékoknak elvben működnie kell, bár nem maximumon, legalábbis az ETS2-nek kevés a géped, hogy maximumon fusson, ha lehet bízni a gépigényben:
Vagy driver probléma, vagy rossz hűtés, vagy legutolsó sorban valami hardveres hiba. Memória, HDD pl. Én a helyedben először a driverekkel kezdenék, minden driver fent van-e. DirectX, VGA driver, Chipset, stb.
Ha minden driver fent van, és még mindig újraindul, akkor lehet visszamennék vele a boltba, mivel van rajta garancia. Bevizsgálják, letesztelik a hardvereket, és elmondják mi a helyzet. Veszteni valód nincs. Ezután lehet vennék egy hűtőpadot a géphez, olyat, amit írtam. Cooler Master Notepal. Oda rakod a ventiket rajta, ahova akarod, így tényleg oda fújja a levegőt, ahova kell, nem pedig a műanyag alját fújod vele. :)
Elvben ez a géped alja, látod, hogy hol vannak a bordák, ott megy be a levegő.
Szóval driver check. Ha nem jó, akkor üzlet, ahol vetted. Majd hűtőpad vásárlás.
Viszont még mindig jó lenne tudni, hogy mi a kékhalál üzenete.
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! :)
Meglehet valahol nézni, hogy milyen kék halál volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!