USB 2. 0-s pendrive elég gyors linux futtatására?
Figyelt kérdés
Kaptam egy 128gb-os pendriveot, de mivel van elég, különösebben nincs rá szükségem, gondoltam rakok rá egy linuxot (Debian vagy Fedora) és kicsit visszarázódok. Pár éve használtam főrendszerként utoljára a Fedorát, úgyhogy nem lenne vele nagy gond. A problémám inkább, hogy egy usb2.0-s pendrive elég-e neki, vagy nagyon laggolni fog a rendszer? (6 giga ram, 2th gen i3)2015. dec. 27. 13:50
1/5 imre80 válasza:
az tökéletes még szerintem többet is bírna
2/5 anonim válasza:
Sebességben nincs gond, ámde a sok írás/újraírás rövid időn belül ki fogja csinálni a flash-t.
3/5 A kérdező kommentje:
én attól félek őszintén, hogy ilyen max ~10mb körül látom írni a pendriveot, ami nem katasztrófális, de nem is tűnik túl jónak. Am mit ajánlotok, vwmareben rakjam rá, vagy bootoljak be egy másik pendrivval és úgy tegyem fel erre?
2015. dec. 27. 15:55
4/5 anonim válasza:
Ne rakjál flash-re hdd-re tervezett oprendszert. Jobb a békesség.
Inkább rakj rá egy livelinux-ot, aztán rájössz, hogy ha nincs rá szükséged, használni sem fogod.
5/5 anonim válasza:
Hát...én a Porteust használom egy 2-3 hete, betöltheted a RAM-ba a rendszert, és akkor nincs gond azzal hogy meghal a pendrive, viszont a probléma az, hogy nem debian, és nálam nem működik a változások visszaírása funkció, szóval...nekem nem jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!