Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Win7 mellé linux mint?

Win7 mellé linux mint?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő lenne: sima install mbr-ben windows7, mellé jön a mint, csakhogy a mint mbr-ben nem látja a windowst. Jöjjön a gpt, ugyanez a metódus, itt már látja a mint a partíciókat, csakhogy gpt-ben nem lehet krekkelni a windows. Egyetlen megoldás: mbr-ben win7 fel, krekk, majd gpt-ben win10 és így már látja a linux is. ezt Oké, lehet írogatni hogy vegyem meg eredetiben stb. Win10-ért egy fillért nem adnék... Én igazából csak a véleményekre vagyok kíváncsi, más is találkozott e ezzel..

2015. dec. 10. 20:35
 1/2 A kérdező kommentje:
Egyébként ha jól tudom, az uefi használ gpt partíciós sémát, az mbr a bios-é. Vagy mégsem? Mindenesetre ez is érdekes...nekem mindkettőből sikerül feltennem.
2015. dec. 10. 20:49
 2/2 Tom Benko ***** válasza:

A GPT az újabb, arra a UEFI épül. Sokkal több partíciót tud kezelni, de kell neki egy külön partíció, ahol a boot shell bújik meg. Na, ezt kell úgy konfigurálni, hogy a win is indulhasson meg a Linux is. Kis help: [link]

BIOS esetén a Linux bootloadere legyen feltelepítve, lényegesen egyszerűbben kezelhető, megbízhatóbb, mint a wines. (Láttam már wines megoldást is a multibootra, de a szerzője szerint is eléggé instabil.) Itt egészen egyszerűen csak tovább kell dobni a töltést a winloadernek, ha nem LInux lesz töltve.

2015. dec. 11. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!