Ezt miért nem lehet, hogyan kell?
Sziasztok! Idén kezdtük a suliban az adatbázis kezelést, és mivel nem nagyon értem, úgy gondoltam, hogy elkezdek egy kis önképzést. Ott kezdeném h a suliban linux rendszer van, nem tom h mi pontosan. Itthon szintn linux van, pontosabban Antergos Linux 64 bit.
Namármost. A suliban a Mysql adatbáziskezelőt használtuk, itt viszont ez nem jó, ezen, ha jól nyomoztam akk Sudo van. Azt hiszem :D
Ééés tom h akkor más a kettő, de szeretném egy kicsit fejleszteni magam ebben és nem nagyon találtam az ott használt parancsokra megfelelőt a Sudoban. Ilyenek voltak:
A bejelentkezéshez: mysql -u root;
adatbázis létrehozásához: create database <név>;
kilépéshez: exit;
adatb. törléséhez: drop database <név>;
tábázat létrehozásához: create table <név> () -> a zárójelben a táblázatok sorai, oszlopai megadása mellettük olyannal h integer, char, date.
Nos ezt az utóbbi hármat nem vágom, továbbá szeretném ha megadnátok azokat a parancsokat Sudo-ban amit felsoroltam, és az adatbázis kezelőben a lekérdezés részhez is szeretnék magyarázatot, mert sajnos azt sem értem :/
előre is köszi a válaszokat!!
Lehet, hogy alapból csak MySql kliens van a disztróban, a szervert is fel kell tenni.
sudo apt-get install mysql-server mysql-client
Viszont gyorstalpalót itt nehéz lesz adni hozzá. Ennél konkrétabb kérdéseket tegyél fel. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!