Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok mkv-ból vagy...

Hogyan tudok mkv-ból vagy mp4-ből avit konvertálni?

Figyelt kérdés

konkrét dolog. Szulejmán eddig avi-ban volt, azt vitte is az asztali dvd lejátszó. Az mkv-t és mp4-et nem tudja. Freemake video comverterrel már peóbáltam avi-ba, sajna úgy nem ismeri el avi-nak vagy lejátszhatónak. Mit tudtok ajánlani?

Köszi

2015. dec. 5. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Format factory-t próbáld meg.
2015. dec. 5. 19:46
 2/4 Lajos54 ***** válasza:

A probléma onnét adódik, hogy az AVI nem egy formátum, hanem egy úgynevezett konténer. Vagyis "belül" igen sokféle lehet, hogy csak néhányt említsek: Mpeg4(Divx vagy Xvid), AVC(H264), és még vagy tucatnyi.

A Freemake Video Convertet már nagyon régen használtam, de úgy rémlik, ott is ki lehetett választani, hogy az AVI mi is legyen.

De az előttem említett Format Factorynál biztosan. Csak a kimeneti formátum beállításánál az AVI kiválasztása után, be kell állítani a megfelelő videó kódolót. Mivel nagyon nagy a választható jellemzők mennyisége, először ki kell deríteni, hogy az asztali lejátszó mit, milyen formátumot, milyen beállításokkal kíván meg.

Egy rövidebb videóval érdemes kipróbálni, majd egy újraírható DVD-re kiírni, és megnézni, hogy elfogadja-e. Aztán ezentúl mindig azt a beállítást használni.

2015. dec. 5. 22:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Abból az "avi"-ból nem tudom valahogy kideríteni hogy milyen kódú amit eddig vitt az asztali lejátszó?
2015. dec. 6. 00:26
 4/4 Lajos54 ***** válasza:

Az adott fájlon jobb klikk, a megjelenő ablakban Tulajdonságok, majd az Összegzés fül. Alapvető információkat itt megtalálhatsz.

Ha ennél több infó kellene, van hozzá segédprogram, például itt:

[link]

Innét a Videoinspector nevű programot kell letölteni. Sajnos Adware fertőzött, de ha jó vírusvédelmed van, már az elején kibányássza belőle, tehát az nem települ.

De a Malwarebytes programot ha letöltöd és futtatod, az biztosan eltávolítja belőle. Ez amúgy is jó, mert egyéb nem kívánatos Malware (kéretlen reklám), illetve Spyware (kémprogram) dolgok is lehetnek a gépen, amiktől segít megszabadulni.

Ez itt található: [link]

2015. dec. 6. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!