Hogyan tudok mkv-ból vagy mp4-ből avit konvertálni?
konkrét dolog. Szulejmán eddig avi-ban volt, azt vitte is az asztali dvd lejátszó. Az mkv-t és mp4-et nem tudja. Freemake video comverterrel már peóbáltam avi-ba, sajna úgy nem ismeri el avi-nak vagy lejátszhatónak. Mit tudtok ajánlani?
Köszi
A probléma onnét adódik, hogy az AVI nem egy formátum, hanem egy úgynevezett konténer. Vagyis "belül" igen sokféle lehet, hogy csak néhányt említsek: Mpeg4(Divx vagy Xvid), AVC(H264), és még vagy tucatnyi.
A Freemake Video Convertet már nagyon régen használtam, de úgy rémlik, ott is ki lehetett választani, hogy az AVI mi is legyen.
De az előttem említett Format Factorynál biztosan. Csak a kimeneti formátum beállításánál az AVI kiválasztása után, be kell állítani a megfelelő videó kódolót. Mivel nagyon nagy a választható jellemzők mennyisége, először ki kell deríteni, hogy az asztali lejátszó mit, milyen formátumot, milyen beállításokkal kíván meg.
Egy rövidebb videóval érdemes kipróbálni, majd egy újraírható DVD-re kiírni, és megnézni, hogy elfogadja-e. Aztán ezentúl mindig azt a beállítást használni.
Az adott fájlon jobb klikk, a megjelenő ablakban Tulajdonságok, majd az Összegzés fül. Alapvető információkat itt megtalálhatsz.
Ha ennél több infó kellene, van hozzá segédprogram, például itt:
Innét a Videoinspector nevű programot kell letölteni. Sajnos Adware fertőzött, de ha jó vírusvédelmed van, már az elején kibányássza belőle, tehát az nem települ.
De a Malwarebytes programot ha letöltöd és futtatod, az biztosan eltávolítja belőle. Ez amúgy is jó, mert egyéb nem kívánatos Malware (kéretlen reklám), illetve Spyware (kémprogram) dolgok is lehetnek a gépen, amiktől segít megszabadulni.
Ez itt található: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!