Garancia kérdés. Mit lehet tenni ilyenkor?
Rossz a garanciális alaplapom.
Visszavittem a boltba, ott kivizsgálták és visszaadták, hogy nincs semmi baja.
Elvittem egy "külsős" szervizbe ott kivizsgálták és szakértői véleményt is írtak róla, hogy az alaplap a rossz. Ez 8500 Ft volt.
A napokban fogom visszavinni másodjára a boltba ahonnan vettem a lapot. Mert mondták, hogy a szakvéleménnyel együtt vigyem vissza.
Kicsit unfernek érzem, hogy nekem plusz időt, energiát és 8500 Ft-t kell költenem a szerviz hanyagsága miatt, mert nem cserélték ki a hibás alaplapom.
Lehet ilyenkor kárpótlást kérni? Mert ez ultra nagy kitolás volt velem. Hetekig nem tudtam dolgozni a zsír új gépemen és már 8500 Ft mínuszban vagyok, mert nem teljesítették normálisan a garancia feltételeket.
A garanciával kapcsolatos járulékos költségek (szállítás, posta) az a vásárlőt terheli. (kivéve, ha a termék csak a helyszínen javítható gazdaságosan a jellege, súlya, terjedelme miatt, de mégis elszállítja a garanciára kötelezett, vagy megbízottja)
De ebben az esetben nem erről van szó. Ez nem volt más, mint egy garanciális bevizsgálás, amit a bolt elvileg mással végeztetett el.(ráadásul a saját hibájából! Sőt még a hiba is fenn áll!)
Ha nem akarják a 8.500,- Ft-ot megtéríteni (csak arra vagy jogosult), akkor nyomás a fogyasztóvédelem!
Arról van papírod, hogy a bolt bevizsgálta és hibátlannak találta? Mert ha van, akkor nagy pofátlanság lenne részükről, ha nem szó nélkül térítenének. (A fogyasztóvédelemtől mindenütt fosnak.)
Azért én a honlapjukra is (ha van) "kedvesen" írnék egy véleményt.
Ja és légyszi nekünk is írni, hogy mi volt a fejlemény a boltban! Ha negatív, akkor a bolt neve, címe is jöjjön!
...némelyik (sok) üzlet úgy viselkedik garanciális ügyekben, mintha káruk származna belőle. Pedig csak lustaságról van szó. A tö.öm tele van az ilyenekkel. Meg amikor egy szolgáltató hatóságnak képzeli magát...
Ha rajtam múlna, már az ilyen átverési kísérletet is szankcionálnám (persze, ha bizonyított)
Bevittem. Kb. Másfél hét után szoltak, hogy mehetek érte nincs semmi baja.
Most mi a fenét csináljak????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!