A telefonok mérete hogy állapítható meg?
Ez a képátló, colban (inch, kb 2.5 cm)
Ez csak a képernyőméretet mondja meg, az alsó-felső-oldalsó kávák és a vastagság még sokat számít.
Mostanában a "normál" telefonok 5"-osak (kb mint a kisebbik iPhone6), a nagyobbak 5,2-5,5 és a phabletek 6-6,6.
Ha nem extra nagy a káva és vastagság, akkor a 4,5" az egykezes átérés határa, 5" még stabilan kezelhető egy kézzel (csak a másik sarkát nem éred el). 5,5" fölött már inkább kétkezes.
Nekem most 4,5" képátlójú telefonom van (11,4cm), nem túl vastag oldalsó kávával. Ezt egy kézzel még elég jól kezelem és még zsebben is elviselhető. Előtte egy 3,7"-s telóm volt, ami kompaktabb volt, de most utólag visszanézve rá már nagyon picinek tűnik. Lassan megérkezik a következő telóm 5" kijelzővel, amitől picit félek, hogy nagy lesz és nem tudom majd kényelmesen hordani, használni (:S) Valószínűleg megszokom és majd a 4,5"-osra nézek vissza, hogy milyen kicsi. :)
A napokban megtaláltam az első érintőkijelzős telefonomat, na azon majdnem hanyatt esetem...2,6" kijelzőn molyoltam (utólag hihetetlennek tűnik).
Szóval egy szó mint száz a 4,5" egy tök jó, ideális méret kényelmes használathoz, de ez egyén és igény függő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!