Milyen teljesítményű trafó kell vennem ehhez az áramkörhöz?
Oké, én értem amit írsz.
De: amikor egy jelfogó jellemzőit ráírják akkor a következő fő adatokat adják meg:(a relé burkolatán vagy a tekercs szigetelésén feltüntetve)
1.Működtető vagy tekercsfeszültség: x VAC vagy VDC (a váltófeszt sokszor úgy is írják: x V 50 Hz)
2. Terhelhetőség: az érintkezők max.terhelhetősége. Ez függ az érintkező-pogácsák anyagától, méretétől, alakjától. Függ a kapcsolási úttól(azaz az érintkezők nyugalmi távolságától. Ez az esetleges ívképződést is befolyásolja.) Befolyásolja még a kapcsolási sebesség is, de ez már a behúzó tekercs működtetéséhez kötődik (prellezés, lassabb meghúzás vagy elengedés késleltetett működés esetén)
A terhelhetőséget így adják meg: pl. 5A 250V AC, vagy 5A 250V~
Itt tehát nem Hz-ben írják rá, mert frekvencia független!!
És a gyártói adatlapokon is így van megadva, leírva!!
Természetesen egyéb adatot is feltüntet némelyik gyártó. Az adatlapon pedig az egyéb jellemzők is meg vannak adva.
A weboldalakon lehet hogy tévesen adják meg, de ez csak a hozzáértésüket bizonyítja. Ők csak eladók.
Kicsit hosszú volt, de remélem érthetően fogalmaztam!
Köszönöm az oktatást! Hogy az RF/NF vonatkozásában frekvencia függő arról eddig is volt tudomásom. De hogy már HF esetén is, azt nem is sejtettem.
Mentségem nincs. Elnézést kérek mindenkitől! Kérlek tekintsétek semmisnek a "böfögéseimet"!
Köszi a "védőernyőt"!
Gépész a végzettségem, elektronikát csak autodidakta módon tanultam. Rengeteget olvastam, terveztem is, építgettem is pár dolgot (HF vonalon gyakorlatilag szinte semmit) Ezért (is) nem a HF vonalon próbáltam "okoskodni".
Tegnap próbáltam utána nézni, de eddig még csak említést sem találtam róla...
De azért a tanulságot levontam...
Mégegyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!