Videokartya csak ara van hogy joban feltud huzni minöségét nem lesz gyorsab geped csak akkor ha procit cserelsz
2015. nov. 26. 08:20
2/13 anonim válasza:
Azért ez így nagyon pontatlan, hiszen a GPU számítási teljesítménye nagyon is sokat számít játékoknál. Igaz minél durvább grafikai igényű játékot nyomunk minél durvább beállításokkal a CPU annál kevésbé számít, de azért nem legyen csigabiga proci mellett szörnyeteg videokártya. A 9500GT egy elég régi videokártya, elavult támogatásokkal, felépítéssel és nagyon kicsi számítási teljesítménnyel. Ehhez képest a GTX960 összehasonlíthatatlanul modernebb, erősebb kártya! Az i3-3240 processzor nem egy erőmű, de azért még használható processzor. Lehet, hogy a GTX960 picit már erős neki illetve a CPU éhesebb játékoknál okoz majd egy kis szűk keresztmetszetet, de a 9500GT után úgy fogod érezni, hogy egy teljesen más gép előtt ülsz...olyan játékok is el fognak indulni (méghozzá magas részletességgel), amik eddig nem voltak kompatibilisek a DX10-vel illetve az olyan gémek, amik minimum grafikán is 5 fps-vel futottak, most fullHD-ban, Ultra beállításokkal tolják majd 120 fps-t (hasonlat hasra ütéssel). A 16GB RAM játékokhoz még felesleges, de ha szükséged van rá munka miatt, akkor nem szóltam. Nyers erőben is kb 25x gyorsabb a GTX960, de ez csak a viszonyítási szám, gyakorlatban valóban összehasonlíthatatlan a két kártya akkora közöttük a szakadék (hét évnyi, egy fél kategóriányi és négy generációnyi különbség van közöttük).
2015. nov. 26. 11:06
3/13 anonim válasza:
Természetesen a processzoros műveletek nem fognak gyorsulni, de a gondolom a videokártya cserét játékok miatt szeretné a kérdező végrehajtani. Játékok alatti teljesítményben óriási lesz a különbség. Valószínűsítem, hogy általános célú (CUDA) felhasználásnál is jobb a modernebb chip, hiszen van itt 32 számoló egység 1400MHz-en (9500GT) és 1024 számoló 1127MHz-en (GTX960). A nagy felbontású videók gyorsítása is modernebb hardveres dekódert használ már (VP2 vs VP7) illetve a GTX960 már tartalmaz transzkódert is (NVENC), ami segítségével például alacsony erőforrás igénnyel lehet videókat rögzíteni. Szóval a játékos teljesítményen felül a szolgáltatások és az általános célú képességek is jelentősen eltérnek.
2015. nov. 26. 11:16
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,már régóta érdekelt ez a kérdés,a 16GB ram pár év múlva biztos jól fog szolgálni a játékok terén(nem tudni még)egyébként 3D munka miatt kell mivel elég komolyan veszem ezt a hobbit és ős régi VGA-val nem élvezetes dolgozni,szóval ideje váltani,azt még nem tudom,hogy érdemes-e váltani egy I7 vagy I5-re 3D munka terén vagy egyenlőre maradjak a Videokártyánál-nál és aztán?
2015. nov. 26. 16:16
5/13 anonim válasza:
Nem vagyok képben 3D tervezés/animálás témában, de szerintem oda kellhet mindkettő (lehet elég lenne valamivel kisebb videokártya és egy erősebb proci is)...kérdés, hogy a render munka nagy részét a CPU vagy a GPU végzi-e adott esetben. Ha szeretnél komolyabban játszani, akkor jól jön a GTX960, sőt az sem erőmű csak egy mai középkategóriás kártya. Egy biztos a 9500GT már nagyon nem illik ebbe a gépbe, szóval ha mégis procira van nagyobb szükséged, akkor is legalább egy olcsóbb GTX750Ti-re lecserélném azt a kövületet. Kérdés tényleg, hogy mennyire komolyan játszol és a munkádhoz mennyire számít a GPU és a CPU erőssége, támogatottsága.
A kettő közül nem tudom melyiket érdemesebb,viszont a 4GB 256bit elég csábítóan nézz ki ellenben a másikkal,igen elég komolyan veszem a hobbi munkám és a mai komolyabb játékok is nagyon szórakoztatnak,szóval a felsoroltak közöl az utóbbit választanám,de azért meg kérdem melyiket érdemesebb?
2015. nov. 26. 21:01
7/13 anonim válasza:
Nekem jó tapasztalataim vannak mindkét gyártó termékeivel, mint otthoni felhasználó és játékos. Az R9 380 4GB egy elég jó kártya és picit erősebb, mint a GTX960 játékokban. A szolgáltatások részben hasonlóak, de van amiben az Nvidia talán használhatóbb (a hardveres transzóder NVENC vs VCE, az általános célú programozhatóság CUDA vs APP stb). Dupla pontosságú teljesítményre az AMD megoldása sokkal erősebb, de ez csak a professzionális piacon szempont inkább, ahol eleve Quadro vagy FirePro kártyákat használnak). Nem tudom. Én az R9 380 4GB-t venném (jelenleg amúgy egy fél éves GTX960 2GB karim van), de az általad végzet munkához nem tudom, hogy van-e előnye az Nvidia megoldásának (gondolok itt például a CUDA-ra).
2015. nov. 27. 00:30
8/13 A kérdező kommentje:
Igyekszem be szerezni a r9 380 és akkor elválik.
Mindkettő előnyös számomra a lényeg,hogy gyorsabban haladjak a munkáimmal,egyébként egy régi Codegen 400 wattos tápot használok nem tudom,hogy mennyire fog örülni az új videókártyának de van egy sejtésem nem fog neki tetszeni és ki fogja sütni vagy valami hasonló dolog történni.
későb terveztem venni egy ilyet nem tudom mennyire megbízható,de ezen áron nem akarok túl menni.
400-as Codegen mellé be nem raknám egyiket sem, vagy max csak 2D-s megjelenítésre. Egy tökös/megbízható 450-500-as táp jó lenne. A Cooler Master matricázik kevésbé jó és nagyon jó belsővel is tápokat. Ez a CM táp még szódával elmegy kategória (a Codegennél sokkal jobb), elvileg egy egyszerűbb CWT belsővel büszkélkedik. Én lehet, hogy elöbb venném meg ezt a Seasonic belsős XFX-t:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!