Nem látja egymást a két gép (egy munkacsoport) a helyi hálón, hogyan oldjam meg?
Sziasztok!
Van két laptop( egy régi Asus, Vistával és egy HP250, Win 8.1-el). Huawei HG8245H router (T-home adta) segítségével csatlakoznak a netre és helyi hálóba (munkacsoport). Tegnap a Vistás gépen előjött egy probléma, "Nem azonosított hálózat, csak helyi kapcsolat". Valójában se net, se helyi kapcsolat nem volt.
Sikerült a neten olvasottak alapján regeditben a DHCP Broadcast értéket 0-ra állítani, így újra kiírja a hálózatom nevét, internet is van (router status fülön is látszik mindkettő rendesen), de azóta nem tudom működésbe hozni a helyi hálót, a két gép sehogy sem látja egymást. Ha simán bemegyek a "Hálózat" részhez ott csak az a gép van, amelyiken éppen vagyok, a másikat nem jeleníti meg. Pingelni is próbáltam és nagyon furcsa eredményt kaptam (67-ről próbálom a pingelést, 71 lenne a másik gép, 69 egy printserver, összehasonlításként azt is próbáltam, amúgy simán megy a nyomtatás is)
A furcsa nekem hogy a válaszban a kiinduló gép IP címe van, ha másikat akarom pingelni.
Mi lehet a baj? Hogyan oldhatom meg, hogy újra lássák egymást a laptopok (munka miatt lenne fontos)?
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!