Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valaki megtudná nekem mondani,...

Valaki megtudná nekem mondani, hogy mennyi kép szükséges egy 3 perces mozgóképes kisfilmhez?

Figyelt kérdés
rajzokból kellene egy kisfilmet csinálnom, és erre hány rajzra, képre lenne szükségem?

2015. okt. 23. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Hány FPS-el (képkocka/másodperc) akarod megcsinálni? 25 vagy 29? Ennyivel kell elosztani a 3*60-at.
2015. okt. 23. 17:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha folyamatos mozgást szeretnél és a kisfilmedben egyáltalán nincsenek állóképek, akkor 24fps mellett 4320 kép.
2015. okt. 23. 17:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Akarom mondani megszorozni. :D
2015. okt. 23. 17:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem 3 perces mozgóképet kell csinálnia, mert az irdatlan sok kép. Csak egy sima diavetítés szerű dolgot.
2015. okt. 23. 17:39
 5/6 tabaki ***** válasza:

Másodpercenként 24 kocka a mozifilmes, 25 vagy 30 kocka a számítógépes hagyomány. A 25 előnye, hogy könnyű vele számolni, a 30 pedig már a gyorsabb mozgásoknál is szép, folyamatos képet ad. De van többféle szabvány, sőt, a kockaszám tetszésed szerint emelhető is, csak általában nincs túl sok értelme.

A valaha tapasztalati úton meghatározott 24 FPS alatt viszont egyre darabosabbnak érzed a mozgást -- ami nem jelenti, hogy okvetlenül használhatatlan. A rajzfilm karakterétől függően lemehetsz akár a felére, nem mintha javasolnám.

2015. okt. 23. 18:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért írtam 24-et, mert folyamatos mozgásnál ez a minimum. Nyilván előfordulnak egy kisfilmben állóképek, olyan mozgások, ahol fölösleges 24 fps, stb., tehát valószínű, hogy kevesebb képből is össze tudja hozni, de szerintem mindegy, hogy 3000 vagy 4000, kézzel egyedül esélytelen megrajzolni, hacsak nincs rá tengernyi időd.
2015. okt. 23. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!