Mi eszi meg a HDD-n a szabad helyet a C: partíción Windows 7-nél? (Többi lent)
Windows 7 oprendszerem C: partíción van, és egy ideje állandóan elfogy a lemezterültetem. Takarítottam DiskMax-szal, akkor kicsit több lesz a hely, de aztán megint elfogy, marad 20-30 MB. Amúgy a C: partícióm elég kicsi, 17 GB, de ez még a régi XP miatt van így. Újrapartícionálni nem akarom, ameddig nem mentettem ki mindent az egész winchesterről.
Mi történhetett, hogy ezt újabban elkezdte és vészesen kevésre csökkent a szabad hely (2-3 MB)?
MI ESZI MEG A SZABAD HELYET?
A Win7 frissítgetései? A Win7 számomra felesleges helyfoglaló fájljai? A Chrome vagy a Firefox frissített változatainak kell több hely?
Mi a *ar történik?
Vegyük figyelembe, hogy eddig elvoltam ezzel a hellyel, és ez a jelenség újabban keletkezett!
Köszi az értelmes válaszokat!
Van egy pár program ami képes a partíció eltolásra adatvesztés nélkül és windows alól futtatható. De ha a szomszédos partíció nincs teleírva, akkor a win 7 saját lemezkezelője is megteszi az átméretezést.
Easeus partition master, vagy Aomei Partition Assistant [link] A következő gépindítás után végzi el a kijelölt műveleteket, ami nem kis idő, adatmennyiségtől függően. És nem teljesen kockázatmentes.
Azért nem szabadulhatott fel sok hely, mert a win 7 mérete telepítés után eleve 13 GB körüli 32 bitesnél. 64-gyel kb 17 GB saccra.
Köszi a további válaszokat is, és mindenkinek az információkat!
Valahogyan sikerült 2MB-ot felszabadítanom, kicsit nevetséges, de a 0-hoz képest ez is valami, és arra már elég, hogy picit "tudjak mozogni". Valahogy a DiskMax többedszeri nekifutásra felszabadított helyeket, miután a Windows beépített Disk Cleanupjával a Service Pack telepítése utáni backup fájlokat töröltettem. De magától az sem csinálta meg, csak elkezdte, majd leállt. Ezután tudott a DiskMax teremteni valahonnan 2 megát.
Áthelyeztem a lapozófájlt is egy másik partícióra, de kiderült, hogy nem is a C:-n volt, hanem a D:-n. Mindenesetre az is jó ötlet volt.
Na így tudok mozogni, most szelektálom az összes fájlt, hogy mi marad meg, aztán kiírás, újraparticionálás, formázás, újratelepítés következik.
Kösz, majd re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!