Mi eszi meg a HDD-n a szabad helyet a C: partíción Windows 7-nél? (Többi lent)
Windows 7 oprendszerem C: partíción van, és egy ideje állandóan elfogy a lemezterültetem. Takarítottam DiskMax-szal, akkor kicsit több lesz a hely, de aztán megint elfogy, marad 20-30 MB. Amúgy a C: partícióm elég kicsi, 17 GB, de ez még a régi XP miatt van így. Újrapartícionálni nem akarom, ameddig nem mentettem ki mindent az egész winchesterről.
Mi történhetett, hogy ezt újabban elkezdte és vészesen kevésre csökkent a szabad hely (2-3 MB)?
MI ESZI MEG A SZABAD HELYET?
A Win7 frissítgetései? A Win7 számomra felesleges helyfoglaló fájljai? A Chrome vagy a Firefox frissített változatainak kell több hely?
Mi a *ar történik?
Vegyük figyelembe, hogy eddig elvoltam ezzel a hellyel, és ez a jelenség újabban keletkezett!
Köszi az értelmes válaszokat!
A 17 GB nem túl sok a win7-nek
1. Kapcsold ki az automatikus visszaállítási pontok létrehozását, és töröld a visszaállítási pontokat.
2. Kapcsold ki a hibernálást, és a lapozófájlt.
3. csinálj egy lemezkarbantartást, töröld az ideiglenes könyvtárakat, és fájlokat.
Tényleg nagyon kevés. Ajánlott a 20GB szabad terület, tehák kb 50GB kéne valóban.
Hibernálást kapcsold ki, azzal nyerhetsz területet, az újratelepítésig.
Köszi a válaszokat!
A helyzet az, hogy még mindig nem tudtam meg pontosan, és nem tudjuk konkrétan behatárolni, megnevezni, hogy mi ette meg a szabad helyet, valami Win Update vagy valami böngésző akármije vagy egyéb. Addig viszont tovább zabálhat a valami, hiába csinálok helyet (jártam már így régebben, csak akkor 700 megáról estem le 100 mega alá, most meg 30-40 megáról 0-ra.)
A végleges megoldás úgy is az újratelepítés, újrapartícionálás lesz. De ahhoz ki kell mentenem DVD-re egy jó pár fájt. Ahhoz viszont 0 mega szabad helyhez képest kell valamennyi hely, mert így még egy képnézegetőt sem tudok megnyitni, hogy megnézzem, milyen képet mentsek ki például.
Szóval a lényeg, hogy haladóbb helyfelszabadítási, lemeztakarítási technikákra lenne szükségem.
Amiket elvégeztem:
Automatikus frissítés kikapcsolása: kikapcsolva.
Win10 telepítőfájlokat nem találtam a lemezen.
Hibernálás kikapcsolása: Nem található.
Visszaállítási pontok kikapcsolása: kikapcsolva.
Normál lemezkarbantartás lefuttatva.
DiskMax karbantartás lefuttatva.
A CCleaner sem találna már mást.
Akkor még mi lehet hátra?
(Hogy kapjak némi helyet, hogy mozdulni tudjak)
Köszi!
> #6: köszi a Linux reklámot, de nem ez volt a kérdés. Mellesleg részben egyetértek.
De nem gondolod, hogy ahhoz, hogy Linuxot rakjak fel, előbb mentenem kell a mentetlen fájljaimat, ahhoz meg kell szabad hely a C:-n?
Képes lennél válaszolni arra a kérdésre, hogy hogyan szabadítsak fel helyet haladóbb módon?
Köszi!
kapcsold ki a lapozófájlt, az is meg tud zabálni pár gigát.
Vagy tedd át másik partícióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!